NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Jean 'Basile' LANSEN


De geboorte van Coleta kennen we uit haar huwelijksakte. Haar geboorteakte bevindt zich niet in de burgerlijke stand, waarschijnlijk werd ze alleen gedoopt en niet aangegeven op de gemeente.

Op zondag 7 augustus 1831 wordt er geknokt in Handzame. Basile Lansen krijgt het aan de stok met Karel Willaert, Karel Vandewalle en Jan Vandewalle. Basile moet wel sterk en onvervaard zijn, want alle drie krijgen ze rake meppen, en al op 27 augustus staat Basile voor de rechter in Brugge. Er worden verzachtende omstandigheden aanvaard (misschien werd hij geprovoceerd ?) en hij mag terugkeren naar Handzame met een boete van '14 guldens vaderlandsch' en 20,96 guldens gerechtskosten.
Hierna houdt Basile het voor bekeken in Handzame en hij trekt ver weg, naar Wervik, als schoenmaker. In die tijd heet het grensstadje nog Wervicq en het is volledig franstalig. Beide echtgenoten worden stokoud (allebei net geen 90 jaar).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be