NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Joanna Maria NAESSENS


In zijn overlijdensakte staat vermeld dat Josephus de zoon was van Livinus Debruyne & Adriana Dewitte. Er wordt ook vermeld dat hij in een eerder huwelijk weduwnaar geworden was Isabella Delodder. Dat is vreemd: in de 'Fiches Tanghe' van Tielt vinden we een andere Isabella als eerste echtgenote, nl Isabella-Clara Devriese (°Tielt 25.08.1717 xTielt 25.06.1757 +Tielt 18.04.1764). Isabella-Clara Devriese was weduwe uit een eerder huwelijk met Petrus Delodder, zij was 14 jaar ouder dan Josephus Debruyne, en ze hadden geen kinderen.
Josephus is 5 jaar na haar overlijden hertrouwd met onze voorouder Joanna Naessens. Ditmaal was de leeftijdsbalans omgekeerd: zij was 18 jaar jonger dan hem!
Ofwel is de familienaam 'Delodder' uit zijn overlijdensakte foutief, ofwel was hij in die tussenperiode nog eens kortstondig gehuwd. Dit was dan in elk geval niet in Tielt of in Wingene.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be