NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Daniel LAMSENS


De inhoudstafel vermeldt bij het huwelijk als familienaam voor de bruid: "Bermaut". Na eigen lezing van de tekst, blijkt ook "Sermaut" mogelijk. Bij geen enkele van de vier kinderen wordt bij het doopsel, de familienaam van de moeder vermeld. Maar de meters van de twee oudste kinderen zijn telkens: "Femaut". Mogelijkheden genoeg dus voor Judoca. Wellicht betreft het vroege varianten van Surmont of Fermont.

Huwelijksgetuige én peter bij de oudste zoon Daniel junior, is Joannes Lamsens. Dit is dus de vader óf de broer van Daniel senior. Daniel en Joannes worden samen vermeld in het renteboek van Pittem 1622 op blz. 68 verso: Daniel is eigenaar en Joannes is gebruiker van een stuk grond. Daarom is Joannes vermoedelijk de jongere broer van Daniel.

Bij het zoeken naar de afkomst van deze familie in de omliggende gemeenten, vinden we in Tielt een zeer oude Daniel Lampsins. Het is slechts een mogelijkheid.
Het verloop van de kinderen wijst dan weer naar Ruiselede. Maria huwde er met Jacobus Vandemoortele. Ze is er ook meter van een kind van Livinus Lanssens (gehuwd met Margareta Vandemoortele). Wellicht is Livinus haar broer.

In de wapenrol van Pittem uit 1638 wordt Daniel 'Lanssens' vermeld bij de 'Weerbare Mannen' (die in het bezit waren van een wapen): zijn wapen was een 'picke'.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be