NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Hilda Lia LAMSENS


Kinderen:
- Johan Derck (°Roeselare 01.09.1960) x Christine Quequin. Johan heeft 2 kinderen uit een vorige relatie: Shomara Derck en Magalie Derck.
- Carine Derck °Roeselare 28.09.1963 x Bruno Amadori, woont op Sardinië. Ze hebben een dochter Laila Amadori.

In de Krant Van West-Vlaanderen 13.02.2009 en 08.02.2019 verschenen artikels ter gelegenheid van de huwelijksjubileums van Norbert en Hilda.

Norbert en Hilda leerden elkaar kennen in 1955 in café Sint-Cecilia te Oostnieuwkerke. Norbert trok daar zijn stoutste schoenen aan en vroeg Hilda ten dans. En van het één kwam het ander. Norbert volgde een opleiding als wever in het Roeselaarse VTI. Hij kon onmiddellijk na zijn opleiding aan de slag in weverij Louis Tant in Roeselare en bleef daar tot aan zijn pensioen in 1989. Ondertussen had hij ook al zijn legerdienst van twee jaar vervuld in Westhoven in Duitsland. Hilda kwam in 1931 ter wereld in Roeselare. Zij begon een kruidenierswinkel in het Rodenbachkwartier in Roeselare. 17 jaar lang baatte zij de zaak met hart en ziel uit tot in 1976. Norbert vond dat zijn echtgenote al genoeg gewerkt had en het koppel verhuisde naar hun nieuwbouwwoning in de Bruggestraat in Hooglede. Daar nam Hilda de verantwoordelijkheid voor het huishouden op zich.

Norbert getuigt nog met duidelijk genoegen over zijn liefdesavonturen. «Ik had nog nooit gevrijd. Maar ik zag haar, vroeg haar eens ten dans en het was zover. Iedere week gingen wij naar café Sint-Cecilia in Oostnieuwkerke om te dansen. Maar na verloop van tijd maakten wij in de zomer al eens een fietstochtje naar Ieper. Het eilandje daar was onze geliefkoosde plek. Daar stonden veel bomen en struiken. Maar je moet dat niet allemaal vertellen.»

Hilda houdt van koken en het verzorgen van bloemen in de tuin. Norbert kweekt graag op biologische wijze zijn groenten. Vroeger maakten zij ieder jaar een mooie reis maar nu gaan zij vanzelfsprekend liefst op bezoek bij hun dochter Carine die een B&B uitbaat in Sardinië.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be