NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Arseen Florent CUVEELE


RUMBEKE Arseen Cuveele leed al een tijdje aan de ziekte van Alzheimer. Woensdag 20 juli kreeg hij echter totaal onverwacht een hartstilstand. In ijltempo werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij op maandag 25 juli is overleden.
Arseen werd in Roeselare geboren op 11 juli 1923. Hij werd werkzaam in het filteren, raffineren en veredelen van olieproducten bij de firma Vandemoortele. Op 15 april 1950 trouwde hij met Jacqueline Demeyere, die stopster was bij de firma Flipts. Zij gingen eerst wonen aan de Tumulusstraat 75, maar verhuisden in 1956 naar de Groene Herderstraat 77. Zij kregen een zoon Florent, die trouwde met Carina Lanssens. Zij zijn de ouders van Hannelore en Kiven.
Arseen was zijn leven lang een enthousiaste man in alles wat hij ondernam. Hij had voor vele zaken belangstelling. Hij kon echt tevreden zijn als hij iets bereikt had zonder daarom op anderen neer te kijken. Hij had vele hobby's en alles wat hij ondernam, bracht hij tot een goed einde. Hij had een eigen mening die hij graag deelde met vrienden. Zo werd hij internationaal kweker van kanaries. In 1977 werd hij zelfs wereldkampioen van de postuurkanarie-kampioenschappen. Hij kwam vaak thuis met een stapel boeken. Arseen was voorts een huiselijke man, die veel hield van zijn gezin. Met zijn vrouw vormde hij een goed koppel. Hij was gelukkig als zijn vrouw en zoon dat ook waren. Hij was ook een handige man die graag in zijn woning bezig was. Geruime tijd was hij lid van de Roeselaarse schaakclub. Dagelijks was hij ook bezig met fotografie.
Na een uitvaartdienst werd Arseen gecremeerd. Zijn urne werd bijgezet in het columbarium van de gemeentelijke begraafplaats aan de Kwadestraat.

Krant Van West-Vlaanderen editie Roeselare - 05-08-2011


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be