NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Petronilla Helena VANDIERENDONCK


Huwelijksgetuigen Petrus Vermeulen en Petrus Pante, allebei familieleden van Petronilla (Petrus Vermeulen is haar stiefgrootvader).

Joannes wordt bij het doopsel van zijn dochter Alexandrina te Ruddervoorde in 1765, omschreven als 'ex Wevique, 32 annorum'. Dat geeft een geboortejaar van ca. 1733. In Wervik zijn er massa's Defebure, Defebvre, Defevere, Lefebure, Lefebvre, Lefevere, en zelfs enkele Delefevere. Gelukkig is de voornaam Joannes-Baptista dun gezaaid. Eén Joannes-Baptista Lefebvre is exact in 1733 geboren. De volgende meest nabije is een Joannes-Baptista Lefebure uit 1730. Bij zijn overlijden heet onze Joannes 'Defevere' en wordt noch zijn afkomst, noch zijn burgerlijke staat vermeld, maar wel een leeftijd van 78 jaar die niet consistent is met de leeftijd uit de parochieregisters. Volgens Geneanet had dit 68 jaar moeten zijn en gaat het om Joannes-Baptista Lefebure uit 1730. Aangezien de naam bij overlijden 'Defevere' dichtst aanleunt bij 'Lefevere' uit 1733, volgen we Geneanet niet en houden we het voorlopig bij de Joannes-Baptista uit 1733, maar uiteraard met een vraagteken. Verder onderzoek is vereist. De dochter Alexandrina heette bij haar huwelijk trouwens ook Lefevere.

De geboorte van Petronilla weten we zeker door haar huwelijksgetuige: Petrus Pante (Petronilla's moeder heette Maria Pante). Haar doopakte was in Ruddervoorde, maar de pastoor noteert dat ze een dag eerder geboren is in Waardamme.

Joannes en Petronilla woonden in Ruddervoorde op de wijk De Bergen («Bergskes»). In Ruddervoorde werd Joannes zowel 'Lefevere' als 'Defevere' genoemd. Hij is waarschijnlijk op 15.04.1771 in Ruddervoorde hertrouwd met Maria-Joanna Devriese. Zij overleed ook vroeg, nl op 04.04.1781 in Ruddervoorde.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be