NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Suzette R. L. LANSSEN


Kinderen: Freddy, Ingrid (+), Michel, Philip, Sigrid en Benny T'Jaeckx.

Suzette zag het levenslicht in een toenmalig klein moederhuis, vlakbij ’t Kasteeltje in de Langestraat. Ze bracht haar jeugd door in de buurgemeente Westende waar ze school liep bij de Zusters. Suzette was de oudste van vier kinderen. Oscar groeide op in een Nieuwpoorts kroostrijk gezin van tien kinderen. Hij woonde in Nieuwpoort, liep school aan de RMS en zoals vele generatiegenoten ging hij als 15-jarige aan de slag in de Mecofabriek.

Suzette en Oscar leerden elkaar kennen in mei 1957 op de dansvloer tijdens de Westendse kermis. Op 6 februari 1959, een koude stormachtige winterdag, trouwden ze en gingen in Westende wonen. Daar begonnen ze een groentehandel. Met paard en kar trokken ze dagelijks naar Nieuwpoort om hun groenten te slijten. Na anderhalf jaar begonnen ze de kruidenierszaak 'De Vanda' in de Lombardsijdelaan.
Enige tijd later verhuisden ze naar het Theo Goedhuysplein in Nieuwpoort. Oscar had werk gevonden in 'Swartjesfabriek'. In 1966 werd hij aangeworven bij de technische dienst van de stad Nieuwpoort, waar hij werkte bij het stedelijk zwembad, de technische dienst en bij de schildersploeg.

Twintig jaar maakte Oscar deel uit van het vrijwillige brandweerkorps. Hij was lid van de Palingvissers en speelde klaroen bij de Koninklijke Philharmonie. Hij was ook bestuurslid van KWB. Samen met Suzette zette hij z'n beste beentje voor in de folkloregroep d' Oude IJslandvaarders en in de kaartclub van het ACW. Hij was ook lang een gepassioneerd duivenmelker.

Ook Suzette was heel actief in het verenigingsleven. Ze was lid van KAV, zetelde in het bestuur van de toenmalige CVP, was bestuurslid van de gehandicaptenraad en verantwoordelijke van de hobbyclub Yserblomme. Nog altijd is ze lid van de hobbyclub van Ziekenzorg, van de VLK-praatgroepen en van Yserblomme. Samen met Oscar is ze lid van enkele kaartclubs.
Suzettes meest favoriete hobby is breien. TV-kijken zonder een breiwerk in de handen is voor haar onmogelijk. Ook verzamelt ze al ettelijke jaren allerhande menu's en recepten.

(Krant Van West-Vlaanderen editie Kust - 13-02-2009 en 15-02-2019)


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be