NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: José-Georges LAMSENS


Martine Wybaillie was eerder gehuwd en gescheiden van Mario-Leon Naert (°18.11.1959, loodgieter-zinkbewerker). Uit dit huwelijk is er een dochter Evelien Naert (°Roeselare 12.12.1984 x Bram Roelens) en een zoon Koen Naert (°Roeselare 03.09.1989).

Koen Naert is gehuwd met zijn jeugdliefde Elise Cappelle, die ook uit Roeselare afkomstig is. Samen wonen ze sinds begin 2016 in Moerbrugge-Oostkamp en hebben een zoontje Finn (°2017). In zijn eigen Roeselare volgde Koen de opleiding verpleegkunde. Tot 2016 werkte hij in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Daarna werd hij beroepsatleet.

In 2016 kwam Koen in de kijker als fulltime atleet in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Koen verzamelde bij de seniors vier nationale titels: in 2011 op de 10 kilometer, in 2013 in het veldlopen en in 2015 en 2016 op de 5 kilometer. In Rio liep hij de marathon. Het absolute toppunt was echter het EK van 2018 in Berlijn, waar Koen Europees kampioen werd op de marathon. Zijn gouden medaille kwam uitgebreid op TV. In Oostkamp werd hij officieel gehuldigd op 23.08.2018 met een 2 km lange erehaag vanaf het gemeentehuis tot aan zijn woning in de Patersonstraat.

Op 17.08.2018 liet zijn moeder Martine Wybaillie het volgende optekenen in de Krant van West-Vlaanderen:
«Koen loopt al sinds zijn achtste en we hebben hem trapsgewijs zien evolueren. Zijn carrière is gestart in de Mariaschool, die nu De Mozaïek heet. Daar heeft hij zijn eerste ‘loopwedstrijd’ ooit gewonnen. Goed voor drie kartonnen medailles. Hij was toen al gebeten door de loopmicrobe. Voor Koen was het ook een manier om zijn energie te kanaliseren. In plaats van Rilatine te nemen, liep hij tot hij niet meer kon. Veel gezonder, toch? Er is niemand die zo op zijn voeding en levensstijl let als onze Koen. Bewonderenswaardig ! Hij kan wel nog genieten van de pannenkoeken en rijsttaarten die we voor hem bakken. Dat mocht hij gelukkig wél nog eten. Eigenlijk is die focus niet zo vreemd. Als kind had Koen al een enorme drive om te winnen. Of het nu om een loopwedstrijd of een spelletje Monopoly ging: Koen moest en zou de beste zijn. Wat meer financiële waardering zou op zijn plaats zijn. Koen zegt zelf dat hij blij is dat zijn vrouw een mooi inkomen heeft. Hij werkt zich de naad uit het lijf om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken, maar voor het geld moet hij het niet doen. Vanaf nu staat zijn focus op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.»

Koen Naert is niet bij de Vlaamse, maar bij de Waalse Atletiekbond. Volgens Jean-Marie Dececker in Knack, komt dit omdat men zich aan Vlaamse zijde organiseert in versnipperde federaties, met als doel zoveel mogelijk betaalde postjes te creëren. Dedecker schrijft in Knack van 19.08.2018:
«De overwinning heeft duizend vaders, de nederlaag is een weeskind. Koen Naert werd in 2015 door de Vlaamse Atletiekfederatie van de topsportlijst geschrapt en viel terug op het inkomen van zijn vrouw. Marathon lopen is een autistische levenswijze, een tranendal van verderving en versterving. Hij kreeg sportief asiel bij het Waalse Adeps en kijk, hij liep in Berlijn naar Europees goud. Sportbobo's en dito politici likken nu de hielen van zijn spikes om maar een druppel te mogen opvangen van zijn zweet. Vals borstgeklop van zweetdieven. Minister Muyters heeft geen enkele verdienste aan de atletiekmedailles. Van de tien atleten die de finales in Berlijn haalden zit enkel Gentenaar Bashir Abdi bij de Vlaamse vleugel, en negen bij de Waalse. Problematisch is dat Muyters' voornaamste adviesorgaan, Sport Vlaanderen, een monopolistische en verpolitiseerde administratieve taskforce is uit de vorige eeuw, o.l.v. superbobo Philippe Paquay. Veel federaties zijn veredelde reisbureaus en hun bobo's zijn beter betaald dan hun topatleten.» Waaraan zijn de fantastische prestaties dan te danken? «Aan losse kernen van gedreven koppige trainers, aan talent- en karaktervolle individuele atleten en aan de zelfopoffering van ouders en naasten.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.589 personen (individuals, personnes) dd. 24 maart 2019 - site: http://lanssens.be