NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Stefaan-Noël-Filip LAMSENS


Dit is een artikel uit deKrant Van West-Vlaanderen editie Roeselare - 03-04-2009.

«Je kan me inderdaad een grote kweker noemen», bevestigt Stefaan Lamsens. «Mijn veertig koppels valkparkieten zorgen voor allerhande kleurmutaties.»
Stefaan Lamsens baat samen met echtgenote Sabine in de Stationsstraat 103 het muziekcafé Yin-Yang uit. Na een korte tussenstop aan de toog, om uitdroging te voorkomen, trekken we de tuin in. Stefaan doet zijn dierenverhaal : «Vroeger was ik altijd al een grote dierenliefhebber. Maar toen ik hier tien jaar geleden de Yin-Yang opstartte, stopte ik tijdelijk met dierensport. Na een paar jaar begon het weer te kriebelen, ik denk dat ik nu alweer een achttal jaren aan de slag ben.»

Blijkbaar ben je gespecialiseerd in valkparkieten ?
Stefaan : «Ik kweek met een veertigtal koppels. Dat is vrij veel, ik ben zoals ze zeggen een grote kweker. Uit heel het land weten de specialisten mij wonen. Ook uit Frankrijk en Nederland word ik opgezocht. Maar pas op, je wordt er niet rijk van. Als ik uit de kosten raak, ben ik al meer dan tevreden. Ik specialiseer me in alle mutaties in kleur. Dit bestrijkt een groot gamma. Sommige kleuren zijn slechts een paar jaar in zwang, dan is het weer tijd om zich te richten op andere kleuren.
Omtrent parkieten kan je meer te weten komen bij mijn club WPC, dat staat voor West-Vlaamse Parkieten Club. Die vind je op het internet als westvlaamseparkietenclub.be. Trouwens, dankzij dat internet is het nu veel gemakkelijk om informatie uit te wisselen omtrent de parkietenkweek.»

Er zwemmen hier ook kois rond ?
Stefaan : «Ja, dat is een ander verhaal. Die karpers hebben mijn hart gestolen. Ze vallen wel duur uit. Ik bezit exemplaren waarvan ik weet dat er voor soortgelijke heel wat geld geboden wordt. Maar voor mij vormen die kois enkel een hobby.»

Parkieten, kois... Nooit bang dat je nachtelijk bezoek krijgt ?
Stefaan : «Ooit werd ik hier een twintigtal boompjes gestolen. Ondertussen liet ik al de nodige alarminstallaties installeren. Ik zie ze nog niet direct wegraken met mijn dieren...»

Ondertussen blijft muziekcafé Yin-Yang het goed doen.
Stefaan : «Dat klopt. Dit jaar vieren we ons tienjarig bestaan. Op paaszaterdag 11 april komt er alvast een optreden van The Duvalls, verwijzend naar Robert Duvall. Ook onze Harley-Davidson Club The Porkys blijft actief. Je moet niet noodzakelijk over een Harley beschikken om te kunnen meerijden, maar de meeste leden bezitten wel dat merk. Tweemaal per maand trekken we er 's zondags op uit. Omdat zowel Sabine als ikzelf motorrijders zijn, voorzien we een beurtrol, want het café moet bemand blijven.»

Het café is ook gekend voor zijn tafelvoetbal.
Stefaan : «Ja, we tellen zes ploegen die aantreden in competitieverband, van vierde tot eerste provinciale. Dochter Elien is momenteel vier dagen onderweg met de nationale ploeg, ze nemen deel aan het WK in Nederland. Daar wordt gespeeld op het merk Teckball. Om zich hierop voor te bereiden, kan Elien trainen op zo'n tafelvoetbal die opgesteld staat in de woonkamer bij haar vriend...»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be