NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Joannes Jacobus ('Jan 1') VERMEIRE


Volgens het stamboomboek "Familieboom Vermeire 1713-1759" is Jan enig kind van Petrus Vermeire. Dankzij de staat van goed die opgemaakt werd bij het overlijden van Petrus (Pieter) vonden we echter dat Jan ook nog een zus Christina Vermeire en een broer Petrus Vermeire had.

Elke generatie van de familie Vermeire trekt weer wat verder in de richting van de kust. Na Geeraert sr te Assebroek, Geeraert jr te St-Kruis, en Pieter in Koolkerke, wordt Jan Vermeire vanaf 1782 landbouwer op de hoeve "Ter Biest" te Vlissegem.
Dorothea is geboren als "Lamberecht". Ze is 7 jaar ouder dan Jan, en wanneer ze met hem huwt is ze al tweemaal weduwe, nl. van Petrus CONSTANT (kind: Maria-Anna CONSTANT) en Jozef PERSYN (kind: Cecilia PERSYN).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be