NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Michael COPPENS


Volgens de huwelijksakte van de dochter Isabella-'Rosa' Coppens (zie volgende generatie) was Maria in 1798 al overleden, en was Michael hertrouwd met Maria Temmerman. In de overlijdensakte van deze dochter in 1836 staat dat zowel Michael als Maria overleden zijn in Aalter. Dat klopt voor Michael, maar niet voor Maria. In de overlijdensakte van een andere dochter, Joanna Coppens (°Landegem ~1763 +Beernem 10.01.1838 x Franciscus Flecy), staat dan weer dat Michael overleden is in Nevele en Maria in Aalter wat fout is voor allebei.

Michael is op jonge leeftijd wees geworden (zijn vader werd amper 37 jaar) en hij werd opgevoed in Nevele, waar hij getrouwd is met Maria Quickenborem (Quickenborne). In Nevele hadden ze geen kinderen, ze zijn dus dadelijk (omstreeks 1763) verhuisd naar Merendree waar onze voorouder Rosa Coppens geboren is. Maria Quickenborem is daar overleden in juli 1775, volgens de overlijdensakte op 40-jarige leeftijd, in werkelijkheid was ze amper 38. In haar overlijdensakte wordt ze 'Van Quickenborne' genoemd.
Michael Coppens is dan in Merendree hertrouwd met Maria-Judoca Temmerman (°Drongen~1749 xMerendree 16.04.1776 [sp. 06.04.1776] + Aalter 09.10.1805). Met haar is hij naar Aalter getrokken, waar ze nog meerdere kinderen hadden, en waar ze woonden tot hun overlijden.

Het vergde veel zoekwerk om alle correcte gegevens te vinden. De geboorte van Maria kennen we doordat haar moeder ook haar huwelijksgetuige was. De moeilijkheidsgraad werd nog verhoogd doordat er in dezelfde periode in Beernem nog een ander gezin Michael Coppens x Maria Temmerman leefde, waarvan de kinderen vanuit Aalter kwamen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be