NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Tineke-Annie-Andrea-Isabel-Emmy LAMSENS


Kinderen:
- Bas Seurinck
- Flor Seurinck (°2007)

Op 1 april 2008 nam Bernard Seurinck een apotheek over in Gentbrugge. In 2012 werd de zaak volledig vernieuwd.
Bernard Seurinck werd geboren in Roeselare op 8 april 1978, als derde kind van Robert en Monique Seurinck-Vandeginste. Hij groeide samen met zijn twee broers Kristof (38) en Patrick (35) op in het huis, palend aan de apotheek in de Schoolstraat. «Na het lager onderwijs in de gemeenteschool trok ik voor mijn middelbare studies naar het Klein Seminarie in Roeselare. Als kind speelde ik al dikwijls apothekerke en mocht ik regelmatig meehelpen met papa om een bereiding te maken. Het stond dus al snel vast dat ik mijn vader zou opvolgen. Mijn studies voor apotheker volgde ik in Gent. Dat liep niet altijd van een leien dakje, maar eindigde toch met een happy end», glimlacht Bernard.
«Tijdens mijn studies leerde ik mijn vrouw Tiny Lamsens kennen. We gingen samenwonen in Gent. Met mijn diploma in de hand kon ik bijna onmiddellijk aan de slag bij mijn vader, want een van zijn assistenten was voor lange tijd ziek. Het was de perfecte plaats om de knepen van het vak aan te leren, want ik was omringd door een sterk team - papa, Kathleen, Chantal - dat gretig was om hun kennis aan mij door te geven. In die periode bleef ik in Gent wonen. Ik reed iedere dag op en af.»

In 2005 - of anderhalf jaar later - was de assistente opnieuw fit genoeg om terug te keren. Bernard vond in Gentbrugge - op drie kilometer van zijn woning in Gent - een job als provisor (uitbater) van een kleinere apotheek, waar hij op eigen benen leerde staan en alle aspecten van het beroep zelf moest behandelen. «Eerst werkte ik er samen met een apotheek-assistente en wat later kwam Kevin Edgerton - mijn beste studievriend waarmee ik nog op kot had gezeten - in haar plaats. In die periode begonnen Tiny en ik ons huidige huis grondig te verbouwen. Dat was een zware klus, die drie jaar duurde en niet gemakkelijk te combineren was met het werk.»

In januari 2007 werd zoon Flor geboren. In 2008 besloten Tiny en Bernard om in het huwelijksbootje te stappen. Begin 2009 maakte Bas hun gezin compleet. Tiny werkte toen bij Imog in Harelbeke, maar in 2011 vond ze een nieuwe uitdaging in Gent, dichtbij ons huis.
Op 1 april 2008 nam Bernard de apotheek in Gentbrugge over. Toen was de definitieve beslissing genomen om niet meer terug te keren naar Ingelmunster. «Ik werd daarin vanaf het begin gesteund door mijn ouders, die ook wel aanvoelden dat mijn hart meer in Gent ligt. Gent is een dynamische stad met een vrolijke sfeer, de anonimiteit, zelf iets opbouwen, dat spreekt me meer aan dan het leven in een kleine gemeente», geeft Bernard toe.
«Mijn ouders hadden natuurlijk gemengde gevoelens over de stap die ik zette. Het is niet vanzelfsprekend om een familiezaak, die mijn grootvader Gilbert startte en groot werd gemaakt door mijn vader, te laten staan om een eigen apotheek in een andere stad te beginnen. Daarnaast vind ik dat papa en mama nu echt van een welverdiende rust kunnen genieten. Runde ik verder de apotheek in Ingelmunster, dan was dat minder evident gebleven.»

Waren er nog andere redenen waarom Bernard de apotheek van zijn vader in de Schoolstraat niet overnam ? «In Ingelmunster was het een grote apotheek. Als jonge starter is het niet evident om je vader op te volgen en een apotheek, die op zijn top zit, over te nemen», bekent Bernard. «Daarom koos ik voor een kleinere apotheek, waarin ik kon groeien en de dingen naar mijn eigen hand zetten. Samen met Kevin bouwde ik de apotheek verder uit en er kwamen meer klanten bij. Vorig jaar kreeg ik de kans om een aanpalend pand aan te kopen. We namen de beslissing om de apotheek uit te breiden en volledig te vernieuwen. Nu is mijn apotheek zowat even ruim als in Ingelmunster. De vernieuwde apotheek geeft ons de plaats en de mogelijkheid om het assortiment te vergroten en ons cliënteel een betere service te geven. Een ruimer bereidingsgedeelte, incontinentiemateriaal, sportvoeding, babyverzorging, homeopathie zijn enkele voorbeelden. In Gent is de concurrentie tussen apotheken ook veel groter. Je moet er dus voor zorgen dat je de juiste trein niet mist....».
Uit de Krant Van West-Vlaanderen editie Izegem - 03.02.2012


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be