NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Willy Georges VANQUATHEM


Willy Vanquathem overleed in de palliatieve zorgeenheid De Vlinder in Brugge. Hij werd net geen 85.

Willy was de oprichter van zowel de takeldienst als de drankenhandel Vanquathem. In 1951 had hij een bescheiden eigen bierhandel gestart voor levering aan huis bij particuleren. Enkele jaren later opende hij café Sportwereld in Loppem. De plek werd al snel te klein en Willy verhuisde naar Oostkamp waar café Vogelzang het levenslicht zag.
In het magazijn van zijn bierhandel konden de klanten nu ook dranken afhalen en de huis-aan-huisbedeling werd uitgebreid naar horecazaken. In 1983 kwam zoon Stefaan in de zaak, en onder zijn impuls werd de levering aan cafés en restaurants stilaan uitgebreid waardoor ook het Oostkampse magazijn te klein werd.
Omdat uitbreiding in Oostkamp niet meer mogelijk was, verhuisde de zaak naar de Groenestraat in Zedelgem, waar een nieuw magazijn met bijhorende drankenwinkel werd gebouwd. In 2005 sloot Dranken Vanquathem zich aan bij de aankoopgroepering Prik & Tik.

Willy was de echtgenoot van Georgette Franssens en de vader van Jacqueline (+) (met Rudy Millecam), Jacques (met Rita Houtekier), Suzanne (met Marc Huys), Stefaan (met Bénédicte Ketels) en Nathalie (met Pol Lansen) Vanquathem.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be