NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Franciscus DESMET


De geboorte van Franciscus Desmet is niet gevonden wegens te vaak voorkomend, en omdat we eerst zijn overlijden zouden moeten vinden om zijn leeftijd te kennen.
De geboorte Rosa Vercamer was normaal gezien in Gullegem, en daar vinden we één passende geboorte nl op 19.06.1717. Dit wordt bevestigd doordat haar zuster Judoca Vercamert huwelijksgetuige is en ook meter van het eerste kind, en doordat haar vader Judocus Vercamer peter is van het tweede kind. Nog even vermelden dat we ook gezocht hebben op de naamvariant 'Descamps'!

De huwgetuigen van Franciscus en Rosa waren Petrus Desmet (= wellicht zijn vader), Rogerius Coucke en Judoca Vercamere (= haar zuster, want haar moeder was al overleden in 1735). Ze hadden 3 kinderen in Gullegem:
1. Joannes-Franciscus Desmet op 30.03.1744 (peter Petrus Desmet en meter Judoca Vercamert = idem als de huwelijksgetuigen)
2. Josephus-Franciscus Desmet op 08.02.1746 (peter háár vader Judocus Vercamert, en meter zìjn zuster Maria-Jacoba Desmet)
3. Maria-Anna-Rosa Desmet op 02.02.1747 (peter Petrus Vercamert, misschien een oom en meter Judoca D'Haene)

Daarna zijn ze verdwenen. Franciscus duikt in 1772 op in Oostkamp als huwgetuige van zijn zoon Joannes-Franciscus, en een jaar later in Ruddervoorde als peter van het eerste kleinkind. Daarna komen er nog 4 kleinkinderen maar Rosa wordt geen meter, dus wellicht was ze dan al overleden.
Franciscus en Rosa zijn niet overleden in Gullegem, Oostkamp of Ruddervoorde.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be