NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Petrus Josephus [VAN HEULENBROUCK]


Iemands officiële familienaam is deze uit zijn geboorteakte. Vóór 1796 (oprichting van de burgerlijke stand) is dit zijn doopakte. Van de doopregisters van Egem bestaan drie exemplaren. In twee daarvan wordt Petrus-Jacobus gedoopt met de familienaam 'Van Huyllenbrouck' maar in het derde exemplaar staat 'Van Heulenbrouck'. Wat nu ??
Aangezien zowel de vader als (bijna) alle kinderen van Petrus-Josephus 'Van Heulenbrouck' heten, is het evident dat we de schrijfwijze 'Van Heulenbrouck' aannemen.

Nog een kleine anekdote. In de volkstelling van 1814 van Oostkamp staat er als naam voor de familie 'Hurtekant'. Marie heet 'Marthe'. Er waren slechts twee kinderen nog in leven: Amand (12 jaar, °Wingene), en Barbe (15 jaar, °Wingene). Verklaring van de schrijffout van de familienaam: enkele huizen verder woonde een Hurtekant, eveneens gehuwd met een Devisch !!


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.459 personen (individuals, personnes) d.d. 3 augustus 2022 - site: http://lanssens.be