NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Benny-Rene LANSSEN


De Belgian Oldtimer Caravan Club hield van vrijdag 10 tot zondag 12 september een najaarstreffen in camping De Lombarde in Lombardsijde. De eigenaars van krasse knarren uit alle hoeken van het land, waaronder Benny Lanssen uit Middelkerke, deelden ervaringen.

"Vier keer per jaar komen onze leden bijeen op treffens om hun jongste ervaringen en nostalgische gevoelens met elkaar te delen", zegt Bob Desmet, voorzitter van de Belgian Oldtimer Caravan Club. "Ben je eigenaar van een kampeermiddel ouder dan 25 jaar, heb je voorliefde voor oude campingvehikels of zoek je ondersteuning in het restaureren van je tent, caravan, vouwwagen of mobilhome, dan ben je welkom in onze club", nodigt de BOCC-voorzitter uit. Vrijdagnamiddag 10 september streken 45 trotse bezitters van oldtimers neer in camping De Lombarde. De aankomst van Benny Lanssen uit de Koussestraat zorgde voor animo onder de kampeerders toen hij kwam aangetuft op zijn tractor, een knalrode Porche uit de zestiger jaren, de locomotief van zijn 44 jaar oude Goliath-caravan.
Benny Lanssen (21) was twaalf jaar toen hij interesse kreeg in de verzameling oude tractors van zijn vader. "Hij bezocht een tractorbeurs in Roeselare waar Bob Desmet aanwezig was om promotie te maken voor de BOCC. Wij kenden noch Bob noch de BOCC maar mijn pa had belangstelling voor een oud caravannetje dat Bob te koop aanbood, een Goliath uit 1966", vertelt Benny en legt daarmee het ontstaan uit van zijn van zijn hobby die hij intussen met zijn vrouw Tessa Knockaert deelt. "Ik ben vier jaar lid van de club", vervolgt Benny. "Het is niet altijd te combineren met mijn job in de gemeentelijke groendienst, maar we trachten zoveel mogelijk deel te nemen aan de treffens. Het gaat er altijd leuk en ontspannen aan toe. Het sociaal contact is onbeschrijflijk en iedereen, zonder uitzondering van taal of stand, is bereid tot helpen. Ter plaatse op de camping komen mensen spontaan bijeen om gezellig iets te drinken, en te babbelen", zegt Benny.

"Ik ging vroeger met mijn ouders met vakantie in sterrenhotels", zegt Tessa Knockaert. "Iedereen vraagt me wat ik verkies, maar ik heb er geen pasklaar antwoord voor. Het is gewoon niet te vergelijken, want alles is basic", zegt Tessa overtuigd. "De manier van kamperen met een oldtimer is zelfs niet te vergelijken met het moderne kamperen. We hebben geen douche, geen toilet, geen vloerverwarming en slechts een kleine ruimte binnenin. De frigo is een frigobox, het gasfornuis heeft twee bekkentjes... Om het bed op te maken klappen we de tafel in. Kortom, elke vorm van comfort ontbreekt, maar we genieten de luxe om in en met de natuur te leven met alle vrijheid eraan verbonden", zegt Tessa stralend.
Krant Van West-Vlaanderen editie Kust - 17-09-2010


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be