NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Henri Louis DENOO


Broer en zus Henri en Marcella Denoo, kinderen van een pluimveehandelaar, huwden met zus en broer Bernice en André Dewaelsche, kinderen van een varkenshandelaar. Henri en Bernice hebben geen kinderen.

Op 24 februari 2006 verscheen in de 'Krant van West-Vlaanderen' een artikel naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum.
Henri is afkomstig van Zwevezele en groeide op als oudste in een gezin van zes kinderen. Na de lagere school ging hij nog twee jaar naar Sint-Leo in Brugge om daarna op de leeftijd van 16 jaar in het bedrijf te stappen en naar de markten te rijden met pluimvee. Bernice is afkomstig van Hertsberge en komt uit een gezin van twee kinderen. Na de lagere school ging ze naar Brugge bij de 'Jozefienen', daarna naar Moeskroen en op latere leeftijd nog naar de naaischool in Lichtervelde. In 1948 is Bernice met haar ouders naar Zwevezele verhuisd waar ze in de Lichterveldestraat een kruidenierswinkel uitbaatte.

Henri had al geruime tijd een oogje had op Bernice. Toen hij haar op Lichtervelde-kermis zag voorbijfietsen met enkele vriendinnen was zijn reactie bij zijn vrienden : "Kijk ne keer naar dat schoon groentje"... Bernice droeg toen een groen kleedje. Van het een kwam het ander en na vijf jaar verloving zijn ze getrouwd. Ze gingen wonen op de hoek van de Pastorij- en de Tramstraat waar Bernice vele jaren een erg veelzijdige winkel uitbaatte. Van kruidenierswaren tot lingerie en naaibenodigdheden. De tijd die nog over was, gebruikte ze voor het maken van gordijnen en overgordijnen.
Ondertussen was Henri goed bezig op zijn werk en ook daarnaast, op plaatselijk vlak. Hij stichtte de Sloebers, welbekend in Zwevezele maar nu jammer genoeg gestopt wegens een tekort aan jonge muzikanten. De eerste repetities vonden plaats bij Henri in de garage. Hij stichtte ook de fietsclub in het Neerhof, hij was lid van de brandweer, trainer van het voetbal en grote supporter van Eddy Merckx. Hij is dan ook heel geliefd bij de plaatselijke bevolking, altijd welgezind, een kwinkslag alhier, een opmerking aldaar en ook een goed danser ...
In 1978 is Bernice gestopt met de winkel. Nu wonen ze op een appartement in de Lichterveldestraat. Nu ze samen met pensioen zijn, doet Henri in de vroege morgen zijn wandeling, fietst hij op de hometrainer, gaat hij zwemmen in Wingene of is hij samen met Bernice op stap naar hun appartement in Middelkerke. Hij is ook een grote supporter van Tom Boonen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be