NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Augustus DENOO


Lang vóór zijn huwelijk liep Augustus een veroordeling op door de correctionele rechtbank van Brugge. Hij was toen 20 jaar en wordt omschreven als 'cultivateur à Aertrycke'. Waarschijnlijk was hij betrokken in een vechtpartij want als misdrijf staat er vermeld 'sévices' (slagen en verwondingen). De straf was:
- 3 maanden gevangenis en 50 franc boete
- 8 dagen gevangenis en 26 franc boete
- Vergoeding van de burgerlijke partij, Auguste Van Damme, domestique à Aertrijcke: 75 franc
Jammer dat we geen nadere details kunnen vinden, omdat de gevangenisdossiers niet bewaard werden.

August en Eugenie verhuisden na hun huwelijk naar de Ganzestraat in Eernegem. Daarna woonden ze in de Vijfweg te Ettelgem. In 1914 trokken ze naar Amerika. In de volkstellingen (census) van 1920 en 1930 in Amerika worden ze daar gesignaleerd als farmers in Guthrie, Hubbard, Minnesota. In de census van 1930 is de dochter Emelie al het huis uit.
Op 02.03.1933 keerden ze zonder hun kinderen terug naar België en woonden in de Mosselstraat 5 in Moere (Gistel). Op het einde hadden ze een eigendom in de wijk 'Revinse' te Torhout. Hun nalatenschap werd gelijk verdeeld onder de 4 kinderen, allen landbouwers in de Verenigde Staten. Gezamenlijk hadden ze de klerk van notaris Ancot uit Gistel aangesteld als volmachtdrager. In 1950 verkocht de notaris het huis, dat gebouwd was op 490 m2 grond, voor 55.000 frank (1.375 euro).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be