NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Maria Magdalena DENOO


Georges Slabbinck en Maria Denoo stapten op dezelfde dag in het huwelijksbootje als Georges' zus Maria Slabbinck, die huwde met André Rogiers, een vriend van Georges. Hun 45ste, 50ste, 55ste, 60ste en 65ste huwelijksverjaardag hebben ze samen gevierd! Bij de 60ste huwelijksverjaardag kwam Georges aan het woord in een artikel in de Krant van West-Vlaanderen.
«André was mijn uitgangsmakker, maar hij had meer oog voor mijn zus», lacht Georges. «Ik trouwde in Torhout en mijn zus in Ruddervoorde. Moeder kwam naar geen van beide kerkelijke plechtigheden, maar voor de feestmaaltijd schoven we allen samen aan tafel in een Veldegemse hoeve. Het was een heel koude en winderige dag, weet ik nog goed. Het was moeder die erop had aangedrongen om op dezelfde dag te trouwen. Ze was vroeg weduwe geworden want vader stierf op zijn 48ste door ziekte. Het werd een eenvoudig feest want wij waren eenvoudige mensen.»

Georges en Maria gingen na hun huwelijk in Torhout wonen. Hij kwam aan de kost als tabaksverkoper. In 1951 nam hij de handel over van August Vanhulle, een Torhoutse volksfiguur die in de streek bekend stond onder zijn bijnaam Gustje Snuuf, omdat hij ook snuiftabak verkocht. Georges was een uitstekende zakenman, die vertrouwen en respect genoot bij zijn vele klanten.
Maria heeft in de Bruggestraat, waar ze altijd gewoond hebben, een kruidenierswinkel gerund. Ze nam die in 1960 over van haar moeder, bij wie het echtpaar aanvankelijk inwoonde.

Georges en zijn vrouw hadden geen kinderen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be