NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Gerard Camiel August DENOO


Broer en zus Gerard en Marie-Louise Denoo huwden met respectievelijk zus en broer Leonia en Maurits Aneca. Er waren zelfs 3 huwelijken Denoo x Aneca (zie schema in het boek bij Maurice Denoo °19.10.1898).

Beide gezinnen woonden in elkaars buurt.
- Marie-Louise Denoo en Maurits Aneca bleven op de boerderij van háár ouders langs de Bruggestraat in Torhout. Op die manier veranderde de voorouderlijke hoeve 'Maentjes Hof', (genoemd naar Emanuel Denoo 1812-1904) van een boerderij 'Denoo' naar een boerderij 'Aneca'.
- Gerard Denoo en Leonia gingen ook boeren op het hof van háár ouders langs de Poorterijstraat (nu Torhoutstraat), en zo werd omgekeerd de boerderij 'Aneca' een boerderij 'Denoo'.

Gerard en Leonia hebben altijd voor Leonia's ouders gezorgd die bij hen bleven inwonen. Ze hadden een gemengd landbouwbedrijf. In 1989 lieten ze het bedrijf over aan hun zoon Fernand, en gingen wonen in de Poorterijstraat in Aartrijke.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be