NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Martine-Emma-Gerarda-Maria VEREECKE


Op 21.03.2008 verscheen in de Krant van West-Vlaanderen volgend interview met Martine Vereecke:

Martine Vereecke en Eddy Denoo namen in 2005 café Zeswege over van de ouders van Eddy, maar zowel Martine als Eddy staan al veel langer achter de toog. Martine houdt van haar klanten en ook van haar dorp Zwevezele, een cafébazin in hart en nieren, die heel wat activiteiten organiseert. Je bent geboren en getogen in Zwevezele, zou je ooit elders willen wonen? «Absoluut niet ! Ik hou van mijn dorp en onze familie woont hier ook, ik kan hen zeker niet missen. Het is hier goed om te wonen op Zeswege.»

Jullie organiseren het hele jaar door activiteiten, is dat voor het plezier of om extra klanten over de vloer te krijgen ? «Beide eigenlijk, om de dag van vandaag een café draaiende te houden kan je echt niet anders dan allerhande activiteiten te organiseren. Je moet een beetje mee zijn met de tijd natuurlijk, maar uiteraard is het ook heel tof. We hebben het paasweekend, maar ook een galabal, een barbecue, ... Alle leeftijden zijn hier welkom : de generatie van onze ouders komt nog langs, onze vrienden en kennissen zijn hier vaak te zien maar ook de vrienden van onze zoon zijn hier altijd welkom. En wij draaien alle muziek, van Frans Bauer tot de meest moderne muziek.»

En jij steekt alle activiteiten zelf in elkaar ? «Ja hoor, komende zaterdag staat er naar aanleiding van het Paasweekend een cyclocross voor verenigingen vanaf 13 uur op het programma, op het erf van Wim Billiet. We zijn erin geslaagd om Freddy Demeester aan de start te krijgen! 's Avonds is er dan de foute quiz vanaf 21 uur hier in het café. FC Zeswege neemt het op tegen De Meesterlijke Bende. Daarmee kan ik alle kanten uit natuurlijk, dat is het leuke eraan. Op zondag organiseer ik ook nog een karaoke-avond vanaf 21 uur en op maandag is er traditiegetrouw de wielerwedstrijd voor elite zonder contract.»

Je bent erin geslaagd om heel wat verenigingen verbonden te houden aan jullie café, wat is de reden van dit succes ? «Wij hebben nog heel democratische prijzen voor onze klanten en ons café is heel vaak open. Voetbalclub FC Zeswege is hier kind aan huis, zij zijn dan ook onze beste klanten. Maar natuurlijk zie ik onze kaarters, de biljartclub voor dames en heren en de minivoetballers ook heel graag komen. Straks komt er ook nog een snookerclub. En daarnaast tonen wij ook vaak voetbal op groot scherm, en alle voetbalfans zijn hier welkom : zowel de vlaggen van Club Brugge, Cercle Brugge als Anderlecht hangen hier uit.»

Dinsdag is jullie sluitingsdag, daar hecht je wel veel waarde aan. «Inderdaad, dat is de enige dag in de week die Eddy en ik nog hebben om eens te ontspannen en er eens tussenuit te knijpen. Meestal gaan we dan gewoon eens lekker gaan eten, al houden we ons café op dinsdag ook vaak speciaal open voor fietsers in groep. We serveren dan koffie met taart aan speciale prijzen. Eigenlijk zijn we toch dag en nacht, week in en week uit met ons café bezig!»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be