NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Hedwige-Maria-Elza BAES


Achiel werd geboren op het voorouderlijk hof 'Maentjes Hof' langs de Bruggestraat te Torhout, genoemd naar Emanuel Denoo uit 1812. Hij volgde de landbouwschool in Roeselare en het regentaat in Oudenaarde. Hij trad in 1957 in dienst van de provincie West-Vlaanderen, waar hij zijn loopbaan hoofdzakelijk vervulde in het provinciaal landbouwcentrum van Beitem, als onderzoeker op de proefvelden. Tijdens de wintermaanden gaf hij voordrachten voor de landbouwers.
Naast zijn beroep had Achiel heelwat nevenactiviteiten. Hij richtte de oudleerlingenbond van de landbouwschool op, en was 30 jaar lang voorzitter. Hij was was ook provinciaal voorzitter van de senioren van de Landelijke Gilde. En hij was ook voorzitter van de Roeselaarse biljartclub 'Ten Elsberghe'.

Hedwige deed het regentaat in de Oude Zak te Brugge. Tot haar huwelijk gaf ze les aan het 7° en 8° leerjaar. In die tijd werden vrouwen geacht van te stoppen met lesgeven zodra ze huwden. Hedwige gaf dan kooklessen aan de KVLV, maar startte toch een nieuwe onderwijscarrière gedurende 16 jaar in de landbouwschool van Roeselare.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be