NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Cyriel Gilbert Jozef [VAN HOLLEBEKE]


Cyriel Vanhollebeke was als bakker bijzonder bekend in Oostrozebeke. Hij leerde de bakkersstiel door als knecht bij verschillende bakkers te gaan helpen, om dan uiteindelijk als zelfstandig bakker aan de slag te gaan. Toen hij in 1955 trouwde met Julia Denoo uit Veldegem, kwam hij onmiddellijk in Oostrozebeke wonen. «Ik was al een tijdje op zoek naar een leegstaande bakkerij, maar aangezien mijn budget beperkt was, mocht ik niet kieskeurig zijn. Uiteindelijk vond ik een geschikt pand in de Stationsstraat en daar ben ik begonnen met de bakkerij en een bakkerswinkel. De verhuizing naar Oostrozebeke was eigenlijk onze huwelijksreis!»
Cyriel heeft de bakkersstiel 34 jaar volgehouden. Hij was niet alleen bakker, maar zorgde ook voor banket en had ook een bakkersronde. Julia baatte de winkel uit. In 1989 zijn ze gestopt en verhuisden naar een nieuwbouw in de Blijhofstraat. Vanaf 2018 verbleven ze samen in het RVT Rozenberg waar ze in 2020 hun briljanten huwelijksjubileum mochten vieren.

Cyriel was lid van de plaatselijke foto-digi club en was ook een fervent wielerliefhebber die overal naar de koers trok.
Naast het contact met de mensen in de bakkerswinkel was Julia's hobby vooral bloemschikken.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.421 personen (individuals, personnes) d.d. 2 maart 2022 - site: http://lanssens.be