NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: STAM_LICHTERVELDE_1490 LAMSENS


Dit is de stam van alle levende 'Lamsens'. Daarnaast vinden we ook een uitgebreid deel 'Lanssens' en 'Lansens', maar die zijn uitgestorven in Zwevezele in 2003. Ook de bekende Koekelaarse schrijver Pieter Lansens behoort hiertoe.

Enkele Zwevezeelse voorouders worden teruggevonden in Lissewege. Van daaruit zijn misschien ook de Lanssens afkomstig die we vinden in de 17° en de 18° eeuw in Brugge. Dit is echter van ondergeschikt belang: deze Lisseweegse en Brugse Lanssens zijn uitgestorven.

Heel belangrijk zou zijn, dat ooit een verband kan gelegd worden naar de Lampsins in Oostende. Die zijn immers uitgeweken naar Zeeland en daar uitgegroeid tot een adellijke en rijke familie. Ook deze tak is uitgestorven, maar in Vlissingen is het Lampsinshuis naar hen genoemd.

Als het aankomt op beroemdheden, hebben we nog Maria Lampsens, dochter van Marijn fs Marijn, die als herbergiersdochter huwde met de eigenaar van die herberg, de Heer van Zwevezele. Zo kwam ze in de adelstand, kreeg een wapenschild en werd voorouder van Koningin Mathilde.

De oorsprong van onze naam wordt duidelijk aangetoond. De afstammelingen van Olivier 'Lamsin' in Zwevezele worden 'Lamsins' en 'Lampsins' genoemd. Toch was er in de jaren 1630 ook al afzonderlijk de vorm 'Lanssens', want in die periode hadden Pauwel Lampsens X Claerken Lanssens in Lichtervelde hun kinderen. Vanaf 1650-1660 evolueert het naar 'Lampsens' en ten slotte vanaf 1680-1690 staat er geschreven 'Lanssens' en in mindere mate 'Lamsens'.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be