NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Michel-Marcel-Willy-Eric BOLLAERT


Rita Denoo kan niet zonder muziek. Als deejay of als zangeres : voor Rita maakt het niets uit. Overal waar ze komt, maakt ze de mensen vrolijk en blij. «Een wereld zonder muziek kan ik mij simpelweg niet voorstellen. Muziek verbindt, het brengt mensen dichter bij mekaar», zegt Rita.
«In de jaren '90 belandde ik op zekere dag achter de draaitafel in café-feestzaal Den Artiest in Veldegem. Er was altijd al veel muziek in mijn leven, maar daar kreeg ik nog meer de smaak te pakken». Rita wist precies welke plaatjes ze moest draaien om mensen op de dansvloer te krijgen. «Dat moet je aanvoelen. Het ene publiek is het andere niet, maar dat heb je snel door. Je moet mensen proberen te raken. Alle genres zijn mogelijk. Van Eddy Wally tot AC DC : het moet allemaal kunnen. Sommige mensen gaan ongelofelijk op in een song en dat is zo mooi. Het lied dat ik het liefst draai ? 'Het leven is mooi' van Corry Konings. Het zit er altijd tussen.»

Reclame maakt Rita niet. Goede wijn behoeft geen krans en mensen weten haar wel te vinden. Een artiestennaam heeft ze evenmin. «Waarom zou ik ? Iedereen is toch artiest, niet ? Iedereen kan iets. Waarom al die dikkenekken ? Ik ben gewoon Rita. Ik blijf met mijn twee voeten op de grond.»

Vanaf 1996 bracht Rita met haar discobar vreugde en blijdschap in het Sint-Augustinusrusthuis in Torhout. «Mijn mama verbleef er en vanaf 2002 vond ook mijn broer Willy er een plaats.» In het rusthuis ontdekte ze een ander talent: in 1998 nam ze zelf de microfoon in de hand. Haar eerste optreden was meteen een schot in de roos. Mensen vroegen om nog eens op te treden en zo was Rita ook als zangeres gelanceerd. «Frans Bauer, Vader Abraham, Laura Lynn, Will Tura, ... Het is een Nederlandstalig repertoire. Nederlandstalige liedjes winnen weer aan populariteit en dat merk je. Zeker bij een ouder publiek slaat het aan. 'We verstaan tenminste wat je zingt' hoor ik vaak als opmerking. 'Chérie' van Eddy Wally en 'Hemelsblauw' van Will Tura zijn onverwoestbare klassiekers. Mijn favoriet nummer is 'Eenzaam zonder jou' van Will Tura. Zo simpel, maar zo ontroerend mooi. Het verveelt nooit.»

Ten huize Bollaert staat muziek centraal. Haar man Michel mist geen enkel optreden. «Michel is mijn technieker. Hij doet alles en hij geniet ervan. Els gaat soms mee en kiest dan voor een lied van Jantje Smit. Kristof heeft het meer voor André Hazes. Plankenkoorts? Neen, daar heb ik geen last van. Stress is mij vreemd. Ik amuseer me als ik optreed. Ik kan echt niet zonder muziek.»

Een eigen cd heeft Rita niet. Toch blijven mensen haar aanklampen. «Het is er nog niet van gekomen. Er komt heel wat bij kijken, maar misschien moet ik er toch eens werk van maken», besluit de Veldegemse. Eén iets is zeker: vraag Rita voor jouw feest en je hebt gegarandeerd ambiance.
(Krant van West-Vlaanderen 06.03.2009)


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be