NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Marie Therese DENAUX


Marie-Therese had nog op 02.08.1830 en ook op 21.05.1831 een doodgeboren dochtertje, en op 21.02.1932 een doodgeboren zoontje. Dat maakt samen zes onwettige kinderen! Drie waren doodgeboren en eentje werd niet ouder dan 2 weken. We mogen dus veronderstellen dat Marie-Therese, naast haar officiële beroep van naaister, aan de kost kwam als prostituée.
Uiteindelijk kwam alles goed in 1844 toen Marie-Therese, die intussen al 39 jaar oud was, huwde met de acht jaar jongere Charles De Myttenaere. Marie-Therese was dochter van een paardensmid, maar Charles was zoon van een Brugse goudsmid! Die schoonvader wordt in de huwelijksakte betiteld als "d' heer Alexander De Myttenaere": hij krijgt dus een voorzetsel dat alleen gebruikt wordt voor prominente figuren. Die prominente heer was echter niet akkoord met het huwelijk van zijn zoon. Hij en zijn vrouw waren afwezig op de plechtigheid, en conform de wet ontvingen ze vanwege de burgerlijke stand een "akte van eerbied" waarmee ze officieel geïnformeerd werden.
Bruidegom Charles De Myttenaere, zelf ook goudsmid, heeft Emile Denaux (15 jaar) en Achilles Denaux (10 jaar), de twee nog levende kinderen van Marie-Therese, bij het huwelijk niet aangenomen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be