NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Andre Adolf Henri DENOO


André werd dood gevonden in zijn woning in de Spoorwegstraat 218 te St-Michiels-Brugge. Hij was slechts 43 jaar. André was een bijzonder actieve en sociale persoon.

André studeerde eerst A2-mechanica in Kortrijk. In 1959 behaalde hij het diploma van technisch ingenieur mechanica aan het HTI te Oostende. Tot 1977 werkte hij in het vormingsinstituut Simon Steven te Brugge. Na de afbouw van dit instituut was hij in dienst van het Brugse AZ St-Jan. Intussen was hij vanaf 1962 ook leraar aan het HTI in Brugge, waar hij instond voor het practicum Natuurkunde in de afdeling Klinische Scheikunde. Op 17 december 1968 was hij mede-oprichter van de VVTI (Vereniging Van Technisch Ingenieurs), afdeling Brugge-Oostende-Kust. Hij werd meteen ondervoorzitter van deze vereniging tot 1974 en daarna opnieuw van 1976 tot 1978. De ingenieurs werkzaam in de gezondheidssector kregen zijn speciale aandacht.

André had een passie voor auto's. Niet alleen organiseerde hij diverse autotrips voor de VVTI. Hij was ook bestuurslid van de Autoclub te Roeselare, en was samen met Wilfried Desot actief betrokken bij de organisatie van diverse autorally's, waaronder de Omloop van Vlaanderen en de jaarlijkse 'Nacht van Ieper'. Zelf reed hij met een grijze Porsche.
Verder had hij een levendige belangstelling voor de astrologie, en was lid van de Club voor Astrologie te Brugge.

Maria Puype is inmiddels hertrouwd met weduwnaar Etienne Leenknecht.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.488 personen (individuals, personnes) d.d. 1 januari 2023 - site: http://lanssens.be