NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Eric Marie Anne VANKERSCHAVER


Eric was beroepsmilitair bij de marine.
Anna had in de jaren '60 en '70 een kleine zuivel- en vleeswinkel op de hoek van de Schaarstraat en de Witte Leertouwerstraat te Brugge. In 1990 stopte ze en werd onthaalmoeder bij het OCMW in Brugge. Bij haar afscheid in 2006 verscheen volgend artikel in de Krant van West-Vlaanderen.

«Mijn interesse voor het dagmoederschap is gegroeid met de zorg voor twee kinderen van mijn schoonbroers: Joris en Bertje». Na een controle en basiscursus voor startende onthaalouders, begon Anna in 1990 met een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze zorgde voor de opvang van zo'n veertig kinderen. «In het begin kwamen hier uitsluitend kinderen tot drie jaar. Vandaag kunnen gasten tot achttien jaar bij een dagmoeder terecht, op woensdagnamiddag bijvoorbeeld, of tijdens de vakantie».
De zorg voor haar onthaalkinderen, heeft Anna altijd gecombineerd met de zorg voor haar kleinkinderen. Nu Willem, Eva, Arend en Mazarine allemaal de schoolleeftijd bereikt hebben, vond ze de tijd rijp om het dagmoederschap vaarwel te zeggen. «Ik volg ook nog kooklessen, ik zal me zeker niet vervelen».


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be