NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Els-Mia-Adelbert DENAUX


Buurtschool V-Tex startte in september 2009 als afdeling van De Levensboom. Er waren al vestigingen in Marke en in Wevelgem en ondertussen werd ook in Izegem een vestiging geopend. Het derde schooljaar werd de locatie in de Guldensporenlaan te klein en werden er lokalen gehuurd in De Puzzel. Later kreeg de school de kans om een oude oldtimergarage aan de overkant van de straat te kopen. “We wilden hier niet weg en voor de ouders – die inspraak hebben in het beleid – was het geen optie om de school nog verder uit te breiden”, vertelt directeur Els Denaux. “Zij kozen voor een kleinschalige school en willen dat zo houden.”
In buurtschool V-Tex zijn acht leerkrachten, een sportleraar en een kinderverzorgster in dienst. De school telt 80 leerlingen.
Het pand aan de Guldensporenlaan 16 bood voldoende ruimte en mogelijkheden. “De buitenmuren en het plafond bleven en de volumes zijn dezelfde gebleven. Van de vroegere loods werden de zijkanten opengemaakt.”
De school werd ingericht met twee kleutergraadsklassen, drie lagere graadsklassen, enkele zorg- en leerkrachtenlokaaltjes en een mooie refter, die ook verschillende mogelijkheden biedt. Zo kan de ruimte dienen als knutsel-, constructie- en muziekhoek.
Geen saaie klaslokalen
“De klassen zijn ruimer, er is meer licht en alles is ingericht volgens onze manier van werken. We blijven de huiselijke sfeer bewaken. Klaslokalen zonder ziel zijn niet aan ons besteed.”
Met de verbouwingen die voor 70 procent gesubsidieerd werden hielpen de ouders zeer actief mee. “De ouders van onze kinderen participeren heel sterk in onze werking. Dat kan in een financiële of een bestuurlijke werkgroep zijn of in onze bib. Ook op het vlak van onderhoud en vervoer krijgen we hulp van onze ouders. Ze kiezen zelf op welke manier ze meewerken naargelang hun eigen tijd en energie.”
De verbouwingen werden in een groot jaar gerealiseerd. “Doordat ons vroeger pand aan de overkant van de straat lag, kon alles van dichtbij opgevolgd worden.”
De verhuizing vond plaats na de paasvakantie. “We gunden onszelf de tijd om hier veilig te landen en voelen ons hier intussen goed. De opening is gepland op zaterdag 1 oktober. We starten de opening in het poortgebouw aan de Pieter de Conincklaan omdat we ook onze brede buurtwerking in de kijker willen zetten. We hebben veel samenwerkingsverbanden met onder meer het Buurtwerk en de Korenbloem. Ons schoolgebouw is nieuw, maar we zijn niet nieuw in de wijk. Over de middag spelen onze kinderen nog in het poortgebouw en de lagereschoolkinderen spelen er in de pauzes.”


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be