NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Veerle-Maria-Julienne LANSSENS


Veerle Lanssens is van opleiding vertaler-tolk Engels-Spaans. Ze was eerst gemeentebediende in Ruiselede, maar werd daarna administratief medewerkster in het bedrijf van haar man, Exportslachthuis De Coster.

Veerle verzorgt de relaties met de World Boxing Council (WBC) voor de alombekende bokster Delfine Persoon uit Lichtervelde. Met haar talenkennis doet ze voor Delfine de telefoongesprekken met de WBC en de buitenlandse organisatoren.

Veerle Lanssens was van 2000 tot 2018 gemeenteraadslid in Ruiselede. In 2018 nam ze ontslag wegens haar verhuis naar Vinkt in Oost-Vlaanderen. Bij die gelegenheid verklaarde ze op 16.03.2018 in de Krant van West-Vlaanderen:
«Ik was nagenoeg 18 jaar raadslid, drie legislaturen dus. En ik was twaalf jaar lid van het directiecomité van IVIO en even lang lid van de raad van bestuur. Ik was fervent voorstander en pionier voor uitbreiding en de jumelage was mijn grote droom. Die konden we realiseren met de stad Krasnik in Polen. Altijd was en bleef ik enthousiast lid van het jumelagecomité en ik ging dan ook vier keer mee met de groep jongeren naar Polen. Dat we internationaal konden gaan, is mijn grootste voldoening. De schaalverbreding via intercommunales biedt niets dan positieve effecten. Het is leerrijk en een opportuniteit om de werking van andere gemeenten te observeren en eruit te leren. Voor mij was de samenhang tussen de politiek en een bestuursfunctie productief, bijvoorbeeld op vlak van stedenbouw en sociale zaken. Ik ben heel opgetogen over de competentie van het gemeentepersoneel, waar ik steeds dankbaar kon op terugvallen. Als raadslid is het mijn vaste overtuiging dat we het volste vertrouwen moeten koesteren in het schepencollege. Ik kreeg vrijmoedig en royaal de kans mijn mening te formuleren in de groep en zo kwamen we tot positieve consensussen.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be