NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Marcel Gerard Henri DENOO


Marcel en Andre zijn een tweeling: Andre is geboren om 8h30 en Marcel kwam op de wereld om 9h00. Na het 8° leerjaar bleef hij als 14-jarige thuis, en werkte een jaar op de boerderij bij zijn ouders. Na dit jaar mocht hij gaan verder studeren. Meteen verloor hij ook de erfenisbelofte van suikertante Bertha Denoo die haar steun toegezegd had, wanneer een kleinzoon de eigendom van haar vader zou overnemen.

Marcel volgde zijn tweelingbroer André en studeerde A2-mechanica in Kortrijk. Hij werd technisch tekenaar-ontwerper en projectleider bij Picanol in Ieper. Daar ging hij op 30.08.1991 met brugpensioen en kocht zijn woning in Loppem. Marcel kon op zijn 54-ste echter niet stilzitten en bleef toch doorwerken: eerst kort bij Polyship in Oostende dat failliet ging, en dan tot einde 2004 bij Procotex Corporation in Dottenijs-Moeskroen, aan het ontwerp van vlaskammachines.

Marcel was op jonge leeftijd poliopatiënt en gans zijn leven heeft hij de lichamelijke gevolgen moeten dragen. Daarom was hij lid van de vzw Postpolio.

Lutgarde was achtereenvolgens huisvrouw, fabrikante van fietsrekkers (het bedrijf van haar ouders), apothekersassistente, hulp in een fotowinkel, en tot einde 2004 kok bij een groep lekenreligieuzen in het centrum van Brugge. Ze is totaal onverwacht overleden aan een hartstilstand.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be