NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Carl TYTECA


De bakkerszaak Tyteca wordt sinds 2 februari 2008 verdergezet door Carl Tyteca en Patricia Van Renterghem. Meteen de vierde generatie in de winkel. Carl Tyteca volgt als bakker-banketbakker zijn 21 jaar oudere broer Luc op, ook al liet niets vermoeden dat Carl ooit bakker-banketbakker zou worden.
«Na het college in Oostende volgde ik nochtans de bakker- en banketschool in Brugge, gevolgd door een zevende specialisatiejaar patisserie en chocolaterie en stages bij bakkerij Aelter, bij patissier Merlot in Parijs en bij Oberweis in Luxemburg», vertelt Carl. Hij voelde zich echter nog niet thuis in de bakkerij. «Mijn studiehonger was niet voldaan en ik wilde terug naar school. Na drie jaar beëindigde ik mijn bijkomende studies als regent Engels, aardrijkskunde en biologie. Ik gaf een jaar les in het VTI in Diksmuide, maar na het overlijden van mijn vader Joseph besliste ik om voor moeder Agnes te zorgen. Drie maanden werden zes maanden ... en dan drong mijn broer Luc aan om hem te helpen in de bakkerij en banketbakkerij in Koksijde. En het moet in de genen zitten, want toen voelde ik wél die onweerstaanbare drang om bakker te worden.»

In 2006 stapte Carl in het huwelijksbootje met Patricia Van Renterghem, een jeugdvriendin van uit de tijd van het college in Oostende. «Na het college trok mijn echtgenote nog naar het KHBO in Brugge waar ze afstudeerde als managementassistente. Tijdens onze verloving werkte ze al twee jaar mee in de winkel, zodat het ook voor haar geen stap in het onbekende wordt. Zo ontwierp ze ook al een prachtige website over onze bakkerij en het rijke assortiment brood en gebak», vervolgt Carl zijn verhaal.

«Nieuwe bazen, nieuwe vormgeving», vult Patricia lachend aan. «Vooraleer de deuren opnieuw te openen, wordt de winkel volledig vernieuwd. De toonbank krijgt een andere plaats en biedt meer ruimte bij de betaalbalie. Er wordt tevens een volledige hoek ingericht met belegde broodjes en drankjes. In dezelfde hoek komt een flatscreen met reclame. Het volledig winkelinterieur wordt opgefleurd met nieuwe kleurtjes. We kozen voor chocoladekleur met okergeel. De buitenzijde van de winkel krijgt ook een facelift en we installeerden een nieuwe neonreclame. Ook de werkateliers werden volledig aangepast aan de nieuwste milieu - en hygiënenormen.» (Krant van West-Vlaanderen januari 2008)

Carl en Patricia hebben 2 kinderen:
- Lars Tyteca (°Veurne 08.05.2009)
- Rune Tyteca (°Veurne sep. 2011)


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be