NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Monique-Marie-Prosper SCHEIRIS


Peter Denoo staat in de lijst van de rijkste Belgen. Hij bezit o.m. een kasteeldomein. Peter is burgerlijk ingenieur van opleiding. Hij was mede-oprichter en CEO van Artwork Systems Group, dat op Euronext genoteerd was. Daar vertrok hij toen Artwork aan Esko verkocht werd, en startte een "software incubator" op. Dat betekent dat hij financiering en strategische en operationele begeleiding verstrekte aan opstartende softwarefirma's. Website is http://www.denoo.com.
Monique heeft het diploma van licenciaat in de rechten. Zij is zaakvoerder van de bvba El.G.B. Gent.

Op een website over Knokke-Heist lezen we het volgende.

«Te veel groenten uit eigen moestuin, dat is de reden waarom burgerlijk ingenieur Peter Denoo een vierde bio-winkel opent»

«Ik verkocht in 2007 mijn beursgenoteerd bedrijf Artwork Systems, gespecialiseerd in software voor drukkerijen, en kocht het eeuwenoude kasteeldomein 'het Blauwe Kasteel' te Scheldewindeke. Het domein van 35ha bestaat uit akkers, bossen en een ommuurde moestuin die destijds de bewoners en personeel voorzag van de nodige groenten. Ik heb het hele kasteel in haar glorie heropgebouwd en de moestuin terug tot leven gewekt», zegt Peter Denoo.
«In de historische moestuin groeien vergeten groenten, kleinfruit (bessen, frambozen, aardbeien,...), kruiden en een boomgaard hoogstammen. Op de bio-boerderij worden vooral groenten geteeld, maar grazen ook Ardense Voskopschapen op de eeuwenoude weilanden en wordt het bos op ecologische wijze beheerd. Via groentepakketten in de regio Gent en Vlaamse Ardennen en via eigen bio-winkels in Knokke-Heist, maar ook in Gent, Horebeke en sinds kort Sint-Martens-Latem gaan de groenten de deur uit. Het grote verschil met andere bio-producten is de 'korte keten'. Twee maal per week oogsten de boeren 's morgens de groenten en tegen de middag liggen ze in de winkel. Echt vers dus», zegt Denoo. De vier winkels hebben elk hun specialiteit, maar hebben allemaal een volledig voedingsaanbod, waaronder ook vlees en brood. In Latem ligt de focus op verse groenten en fruit, op een aanbod van kaas van het Hinkelspel en slaatjes van Vers en Veggie, maar ook op onverpakte voeding. Er is dus heel wat in bulkvorm te verkrijgen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be