NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Josué Richard Corneel Noel DENOO


Josué en Maria woonden op de hoeve Brouckhof, gelegen langs de Kraaiveldstraat 13 in Passendale.

De hofstede wordt in 1641 al vermeld als 'Het Brouckhof'. In 'Verheerlyckt Vlaandre' van Antoni Sanderius staat het leengoed vermeld op kaart en ook als pentekening afgebeeld. Die pentekening, die voeger op het gemeentehuis van Passendale hing, hangt nu in OC 't Zonnerad in Zonnebeke. In 1764 werd het leengoed bewoond door de familie Deprez, daarna volgde de familie Dochy en de familie Versavel. Deze laatste familie is er gebleven tot de Eerste Wereldoorlog. Na 1914-1918 werd het eigendom van Baron van Zuylen-de Nyveldt uit het Brugse. In 1924 werd de hoeve verkocht aan Richard en Gustaaf Denoo en sinds 1965 is Josué Denoo eigenaar. Zo wordt de hoeve in Passendale ook de hoeve Denoo genoemd. De dochter Annemie woont nu op het Brouckhof.
De verkaveling Brouckhof (Zuid, Noord, Oost), die er kwam in de jaren 70, staat op gronden die oorspronkelijk eigendom waren van de hoeve. Ook het huidige Parochiaal Centrum staat op grond van het Brouckhof. (bron: Krant van West-Vlaanderen).

In 1980 konden Josué en Maria nog een tweede hoeve kopen in de Zuidstraat van barones Bertille Iweins uit Waterloo. Die hoeve wordt uitgebaat door de zoon Chris.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.175 personen (individuals, personnes) dd. 25 apr. 2021 - site: http://lanssens.be