NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Herman Marcel Cornelius BULCKE


Herman had één zuster, en bij hem thuis in Bikschote was het een goed beklante dorpswinkel. Maria had nog een zus en drie broers. Haar ouders hadden een dorpscafé in Bikschote: De Vrede.
Herman: «In onze tijd was er niet veel mogelijkheid om uit te gaan, hoogstens de zondag na de hoogmis een pintje gaan pakken in het dorpscafé bij Maria. Ik kreeg de kans om naar het VTI in Ieper te gaan om een opleiding te volgen. Daarna verkoos ik echter als vrijwilliger naar de zeemacht te trekken. Ik had mijn zus verloren, zij was amper negentien jaar en ook mijn moeder overleed vroeg. Mijn vader kon mij echter overtuigen om het leger te verlaten. Dat deed ik met spijt in het hart. Meteen ging ik aan de slag als draaier bij Picanol en dit tot aan mijn brugpensioen. Misschien was ik beter bij het leger gebleven, maar ook Maria had liever dat ik terug naar Bikschote kwam. »
Maria moest thuis helpen : «Ik was de oudste en de zondag was het meehelpen in de herberg en tijdens de week thuis met vader op de kleine boerderij en de andere hoeves. Vader had een paard en ging uit werken bij andere boeren. Het was een beetje het systeem van wederhulp.»

Herman en Maria wonen sinds 1967 in de Zorgvlietstraat 43 te Dikkebus. Ze hebben zeven kinderen, vier dochters en drie zonen, allen getrouwd. In 2009 waren er al vijftien kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Het gezin trok er vroeger regelmatig op uit, op vakantie met de caravan. Dat was wel praktisch met een groot gezin. Nu wordt het moeilijker, omdat Herman het rustiger aan moet doen.
(Krant Van West-Vlaanderen editie West - 04-12-2009)


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be