NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Bart-Jef-Gerard NAEYAERT


Bart en Siska hebben 3 kinderen:
- Sofie-Siska-Maria Naeyaert, °Torhout 22.07.1996
- Thomas-Bart-Gerard Naeyaert, °Torhout 29.07.1998
- Sara-Siska-Hilda Naeyaert, °Torhout 11.03.2006

Bart Naeyaert is advocaat, maar zit vooral in de politiek : als CD&V'er was hij eerst schepen in Torhout, maar vanaf 2007 is hij gedeputeerde voor Land- en Tuinbouw, Waterbeleid, Milieuvergunningen en Personeel van de provincie West-Vlaanderen. Voor alle duidelijkheid: vader Gerard Naeyaert is niet de eregedeputeerde en voorzitter van de gemeenteraad van Torhout, maar wel een identieke naamgenoot. De twee Gerards zijn neven en hebben beiden aan landbouw gedaan. In 2005 en in 2008 werd Bart geïnterviewd door de Krant van West-Vlaanderen. Dit zijn de gepubliceerde teksten:

«Mijn ouders Gerard Naeyaert en Maria Denoo runden langs de Strepestraat een hoeve met melkvee en konden dus nooit op reis», zegt hij. «Mijn broer Peter en zijn vrouw Inge Deketelaere zetten het bedrijf nu voort. Net als Peter en mijn zussen Griet en Hilde heb ik als kind in de zomervakanties veel op de boerderij gespeeld. We moesten wel eens meehelpen - het stro en hooi binnenhalen of de koeien melken - maar al bij al hadden we een zee van tijd en ruimte om te ravotten. Voor ons dus geen reis, maar toch leuk. Ik ben wél een aantal keer met de jeugdbeweging op kamp geweest. Eerst met de Torhoutse KLJ en daarna als leider van de Chirojongens Don Bosco. Zo trok ik onder andere op kamp naar de Kemmelberg en Ronse.»

«Op de ouderlijke hoeve viel er altijd wel iets te beleven. Ik had als kind een pony en croste door de weiden. Ik ging zelfs met de pony de koeien halen ! Later leerde ik paardrijden. Ik klom ook graag in de bomen die op de boerderij stonden of maakte kampen in het stro dat in de oude schuur opgestapeld lag. In die schuur bevonden zich balken waarop je heerlijk kon klauteren - met touwen waaraan je kon slingeren. Een andere sensatie was een vlot maken om op de veedrinkpoel te varen. Ik nodigde geregeld vrienden uit om dat allemaal samen te kunnen beleven. Nooit had ik toen het gevoel dat ik nu veel te dikwijls heb : dat ik nog honderdduizend dingen moet doen.»

«Ik bewaar ook mooie herinneringen aan de vakantieweken bij mijn intussen overleden oma in Gits : de moeder van mijn moeder. Ze was weduwe en woonde op een klein boerderijtje. 's Ochtends, terwijl ik nog in bed lag, rook ik al de pannenkoeken die ze voor me aan het bakken was. Het was er een en al gezelligheid. Thuis moest ik altijd verse soep drinken, maar bij haar kreeg ik Royco Minute Soup - veel beter uiteraard (lacht). Ze kon ook prima koekenbrood bakken, wat ik nu trouwens zelf wel eens met de kinderen doe. Plus : bij oma dronk ik mijn eerste Elexirtje - straf, maar lekker. In die omstandigheden heb ik nooit het gevoel gehad dat ik - door niet op reis te kunnen - iets miste. Integendeel, ik vond die vakanties in de eigen buurt zalig. Ik heb datzelfde gevoel eigenlijk nog altijd : reizen zou voor mijn part in de eigen tuin mogen zijn, zolang ik maar onttrokken word van de dagelijkse beslommeringen. Jammer genoeg lukt dat anno 2005 alleen nog als ik erop uit ga. Anders word ik toch weer lastig gevallen en blijft de telefoon rinkelen.»

«Wat ik doe, probeer ik gepassioneerd te doen. Vooreerst is er mijn gezin. Ik heb nog geen enkel moment het gevoel gehad dat ik door mijn drukke bezigheden mijn gezin uit het oog verlies. Ik maak lange dagen als gedeputeerde en doorgaans is mijn job best wel stresserend, maar al bij al slaag ik erin om alles behoorlijk goed onder controle te houden, vind ik.»
«Mijn tweede passie is de advocatuur. Die heb ik voorlopig noodgedwongen op een wat lager pitje moeten zetten, maar ik werk samen met een advocaat uit Zwevegem, die heel wat van mijn zaken overneemt: Stefaan Bonte. Zwevegem is niet bij de deur, maar het klikt perfect tussen ons.»
«En dan is er nog de passie voor de politiek. Sinds ik gedeputeerde ben, neemt de politiek het grootste deel van mijn tijd in. Meer dan in de periode dat ik schepen was, want nu gaat het om een fulltime job. Het leuke van een schepenambt is dat het tastbaarder is en dichter bij huis. Daar zitten ook nadelen aan vast : als je op straat komt, loop je altijd wel een vraag of een probleem tegen het lijf (lacht). Een ambt als gedeputeerde is afstandelijker, alleen al omdat je werkgebied je eigen gemeente overstijgt en de hele provincie is.»

«Hoe dan ook heb ik via de politiek heel wat nieuwe mensen leren kennen», vervolgt Bart. «Er wordt wel eens gezegd dat je aan de politiek geen vriendschappen overhoudt, maar ik betwijfel dat. Ik heb in elk geval veel mensen ontmoet die ik sterk apprecieer en waarmee er zeker een band zal blijven bestaan. Mijn wegen kruisen trouwens geregeld die van Vlaams minister Hilde Crevits, een stads-, leeftijd- en partijgenote! Onze beleidsdomeinen hebben behoorlijk wat connecties - ik denk aan milieuvergunningen en waterbeheersing - en dat komt prima uit. Dat we elkaar goed kennen, maakt er het overleg eenvoudiger op. We zoeken altijd samen naar de beste oplossing.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be