NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Delfien-Ellen DENOO


Over Delfien verscheen volgend artikel in de Krant van West-Vlaanderen van 4 juni 2010.

Delfien Denoo (20) zit met de handen in het haar. Letterlijk dan, want het gaat deze jonge kapster uit de Mandellaan duidelijk voor de wind. Op het Vlaams en Belgische kampioenschap voor 'coiffure' sleepte ze maar liefst zes prijzen in de wacht. Zowel op het kampioenschap van Vlaanderen als van België was Delfien in twee wedstrijden de beste : in de categorie 'dames trendy look' en de categorie 'heren trendy look'.
«De opdracht was het ontwerpen van een draagbaar, modern, jeugdig kapsel dat nét dat tikkeltje meer heeft dan het gewone straatbeeld. Maar accessoires en kleren zijn minstens even belangrijk», vertelt de jonge kapster. «Voor de categorie bij de mannen zat mijn vriend model. Hij kreeg van mij een vetkuif. Zo'n gewaagde haarstijl is momenteel zeer hip in Rotterdam.» In het Vlaamse klassement kon ze ook rekenen op de hoogste totale score van alle bachelors. Delfien was ook de geknipte persoon voor de titel 'Belgische belofte van het jaar'. En voor wie nog kan volgen : in de categorie 'gala' eindigde haar opsteekkapsel als tweede. «Voor dit kapsel heb ik zelf een kleedje ontworpen. In het kapsel verwerkte ik ook een stukje van die stof.»

In 2009 studeerde Delfien af aan het PIHS in Gent. Het haarkappen zit haar in het bloed. Sinds oktober is ze aan de slag in het kapsalon van haar moeder, Marijke Vanslambrouck (kapsalon Chic in Torhout). Daarnaast werkt ze in Chic bis, de zaak van haar zus Ellen in de Mandellaan.
Delfiens geheim ? «We volgen veel cursussen. Geen ritje naar Parijs, Rotterdam of Brussel is ons te veel. Ik liet me inspireren door foto's, shows en boeken en knutselde zo mijn eigen look. Sinds december was ik aan het brainstormen, waarna ik elke avond de zuiverheid inoefende.» Een gemotiveerde meid, al zit de zussenband er ook voor iets tussen. Ellen, zaakvoerder van Chic Bis, was damesmodel. «Als model én kapster zie je de kleine dingen», legt zus Ellen uit. «Tijdens de wedstrijd speel ik die opmerkingen door aan mijn zus. Een ander voordeel is dat je op elkaar kunt rekenen om te oefenen. We vormen een uitstekend zussenteam. We willen graag iedereen bedanken die aan ons project meewerkte.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be