NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Victor Joseph LAPON


Zondag 3 juli vierden Victor Lapon (95) en Godelieve Beernaert (92) samen met de familie hun 65ste huwelijksverjaardag. Dit briljanten huwelijksfeest vond plaats in het Kakelende Kippenmuseum in Keiem, niet zo ver van de woning van het paar.

Victor Lapon werd geboren in Mannenkesvere op 27 maart 1922. Zijn vader was er bakker. Na een tijd besloot vader om te gaan boeren in Stuivekenskerke en het gezin vertrok naar de boerderij. Godelieve zag het levenslicht in Zevekote op 26 april 1925 waar ze opgroeide. «We leerden elkaar kennen bij familie», vertelt Godelieve. «Ik ging heel regelmatig langs bij familie die toevallig ook familie van Victor was. Zo gebeurde het wel eens dat we daar samen waren en zo leerden we elkaar kennen. We hebben een drietal jaar verkering gehad.»
Stuivekenskerke

Op 27 juni 1951 trouwden Godelieve en Victor in Zevekote. Ze gingen in Stuivekenskerke wonen. «De dag voor we trouwden regende het pijpenstelen», weet Godelieve nog. «Maar op onze trouwdag viel het mee. Het feest was een echt familiegebeuren, zoals dat toen nog was. Ooms en tantes, broers en zussen en neven en nichten waren uitgenodigd. Er was achter het huis een grote tent geplaatst en er kwam een kokkin het eten klaarmaken. De buren reden ons naar kerk en gemeentehuis en brachten ons ’s avonds naar huis in Stuivekenskerke.»

Uit De Krant van West-Vlaanderen d.d. 15.07.2016:

Tot aan hun pensioen runden Godelieve en Victor een boerderij in Stuivekenskerke. Het gezin werd al snel uitgebreid met drie dochters: Erna is geboren in 1952, getrouwd met Etienne Beuselinck en woont in Beerst. Ria is geboren in 1954, getrouwd met Luc Vannieuwenhuyse en woont in Hulst en Lut werd geboren in 1961, is getrouwd met Geert Denoo en woont in Leke. Daarnaast zijn er ook twaalf kleinkinderen: Els, Mieke, Chris, Inge, Steven, Stijn, Lies, Ine, Pieter, Sofie, Dries en Heidi, en elf achterkleinkinderen.

«Toen we met pensioen gingen zijn we naar de La Sernastraat in Keiem verhuisd en wonen we hier al weer 30 jaar», zegt Godelieve. «We zijn 65 jaar getrouwd, wie had dat kunnen denken ! Dat is een hele tijd en toch is het snel voorbij gegaan. Wij waren nochtans niet zo jong toen we trouwden en toch zijn we al zover geraakt. We zijn nog allebei samen in ons huis en kunnen nog goed ons plan trekken en daar zijn we blij om.»

Vroeger maakten Victor en Godelieve graag een uitstapje maar sinds Victor niet meer met de auto rijdt, is dat beperkt tot eens meegaan met de kinderen. Godelieve wast en kookt nog altijd zelf. Samen houden ze van tuinieren: groenten en bloemen maar ook fruit vind je in hun tuin. «Het snoeien kunnen we niet meer zelf, maar we doen nog heel veel en hebben plezier aan het tuinieren. We zijn nooit gewoon geweest om stil te zitten», zegt Godelieve. «We waren 15 en 18 toen de oorlog uitbrak, een heel moeilijke periode maar ook de periode na de oorlog, de wederopbouw, was een harde tijd. Een tijd van veel en hard werken om er te komen. We hebben het allemaal meegemaakt. Gelukkig hebben de kinderen het nu beter.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be