NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Frans Camiel VANSTEENKISTE


Goud voor Frans Vansteenkiste en Henriëtte Desmedt

De knusse woning van Frans Vansteenkiste en Henriëtte Desmedt aan de Ieperseweg 30 geurt naar verse bloemen. Trots toont Henriëtte de ruiker die ze naar aanleiding van hun gouden bruiloft kreeg van haar Frans. Op 14 januari 1960 beloofden ze elkaar eeuwige trouw.
Frans werd in Moorslede geboren op 11 september 1936. Het wiegje van Henriëtte, die het levenslicht zag op 16 mei 1938, stond in Slypskapelle. Ze was de oudste van drie. Kort na de geboorte van Frans kwamen zijn ouders naar de Ieperseweg 60 wonen, waar ze een biggenhandel hadden. Frans verloor al op jonge leeftijd zijn moeder. Na zijn schooltijd hielp hij mee op het bedrijf van zijn vader. Frans was al de derde generatie die het bedrijf voortzette. De ouders van Henriëtte hadden een landbouwbedrijf met maalderij. Frans kwam regelmatig voeders kopen in de maalderij en zijn oog viel algauw op de jonge boerendochter. En het was wederzijds. Ze spraken af en van het een kwam het ander.

Frans en Henriëtte trouwden op 14 januari 1960 en Henriëtte volgde haar man naar zijn ouderlijke woning. De jubilarissen kregen drie kinderen; Christine, Luc en Caroline. Die trouwden op hun beurt met respectievelijk Rik Denoo, Sabine Van Dorpe en Lieven Vanhaverbeke. "We hebben veel plezier gehad tijdens het jubileumfeest met onze kleinkinderen Sofie, Laurens, de tweeling Leen en Lies, Jens en Annick", vertelt het paar. "Ze konden vele leuke anekdotes bovenhalen, want we hebben veel op de kleinkinderen gepast."
Al 17 jaar wonen Frans en Henriëtte aan de Ieperseweg 30. Ze hebben ondertussen het bedrijf overgelaten aan hun zoon Luc. Sinds zijn pensioen gaat Frans ieder dinsdagvoormiddag een kaartje leggen in de Cambrinus aan het station. Daar ontmoet hij andere gepensioneerde boeren en dat is iedere keer plezant. Fietsen was ook een van de grote hobby's van de jubilarissen. "Ieder jaar reden we de 'Toeren van de Moeren' in de Panne", zeggen ze.
Zaterdag 20 februari waren Frans en Henriëtte uitgenodigd op het stadhuis, waar ze felicitaties in ontvangst mochten nemen van schepen Marc Vanwalleghem. Na de officiële receptie gingen ze met de familie naar feestzaal St.-Arnoldus in Sint-Eloois-Winkel om samen met de familie die heugelijke dag af te sluiten.

Krant Van West-Vlaanderen editie Roeselare - 26-02-2010


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.488 personen (individuals, personnes) d.d. 1 januari 2023 - site: http://lanssens.be