NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Alexander ELLEBUYCK


De geboorte van Alexander kan niet gevonden worden: er is een hiaat in de doopakten van Oostkamp 1653-1666.

Verlovingsgetuigen: Adrianus Verstichele (vader van Judoca) & Adrianus Vereeke
Huwelijksgetuigen: Gasparus Ellebuyck & Adrianus Vereeke
Bij het overlijden van Alexander: geen leeftijd ingevuld.
Bij het overlijden van Judoca staat er een leeftijd van 60 jaar, d.w.z. geboren ca. 1662, dat is een fout van 4 jaar.

Voor de huwelijksgetuige Gasparus Ellebuyck zijn er meerdere mogelijkheden, die we vinden in Wingene en in Tielt. Alexander had zowel een broer, een oom, een neef, en zijn grootvader met de voornaam Gaspar. In gans de database van West-Vlaanderen is er echter geen geboorte van een passende Alexander te vinden.
Volgens de Staten van Goed van de Heerlijkheid Oostkamp, bundel 126, staat n° 140, was Alexander in 1672 nog nét minderjarig (dus 20-25 jaar, d.w.z. geboren ca. 1650), zoon van Olivier, zelf zoon van Jaspaer.

In de Staten van Goed van de Heerlijkheid Oostkamp, bundel 128, staat n° 188, lezen we dat Alexander gehuwd was met Josijntien Verstichele (fa Adriaen), dat hij zoon is van Olivier, en dat Judoca hertrouwd is met Marinus Dewulf. Verder lezen we in staat n° 203 dat er een huwelijkscontract was op 18.06.1679 voor notaris Vanhecke in Oostkamp.

Marinus Dewulf is volgens de huwelijksakte afkomstig van Waardamme. Daar zijn de doopakten echter verloren gegaan. Toch kennen we zijn geboorteperiode doordat zijn leeftijd vermeld wordt in zijn begrafenisakte: 51 jaar in 1719, dus geboren ca. 1668.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be