NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Adriaen LAMSIN


Adriaen wordt niet vermeld in de wezerijakte die in 1479 opgemaakt werd te Zwevezele bij het overlijden van zijn vader. Dus was hij in dat jaar al meerderjarig, d.w.z. ouder dan 25 jaar. Hij is dus geboren vóór 1454, normaal gezien in Zwevezele. Zijn broers worden wel vermeld, dus die waren jonger dan 25. We schatten dat ze in 1479 allemaal rond de 25 jaar waren, Adriaen iets erboven, zijn broers iets eronder. Dat geeft voor Adriaen een geboortejaar rond 1453 en voor zijn broers rond 1460.
Adriaen fs Daneel wordt van 1529 tot 1540 vermeld bij de buitenpoorters van Kortrijk in Zwevezele. Hij is dus erg oud geworden, minstens 85 jaar.

Adriaen heeft zijn mannelijk Y-DNA niet doorgegeven tot op vandaag. Wanneer we zijn afstamming afdrukken, vinden we alle Lamsens als nakomelingen. Maar ... dat is via zijn achterkleindochter Joanna Lampsens die huwde met Roelandus Lampsens van een andere tak.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be