NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Daneel_(de_jonge) LAMSIN


In de wezerijakte bij het overlijden van Daneel te Zwevezele in 1479-1480 wordt Daneel «de jonge» genoemd. Hieruit mag verondersteld worden dat hij zoon was van Daneel «de oude». In diezelfde wezerijakte worden 2 minderjarige kinderen (= jonger dan 25 jaar) vermeld: Mantkin (die huwde vóór 1515) en Fierkin. Dat er op dat ogenblik ook een meerderjarig kind Adriaen was (meer dan 25 jaar in 1479), leiden we af uit de lijsten van buitenpoorters van Kortrijk in Zwevezele, waarin Amand fs Daneel vermeld wordt van 1529 tot 1530.

Met 2 kinderen jonger dan 25, en 1 kind ouder dan 25 in het jaar 1479, schatten we de geboorteperiode van Daneel de jonge met een ruime marge rond 1425. Met een statistisch generatieverschil van 30 jaar, overschrijden we dan voor zijn vader Daneel de oude de magische grens van de 14de eeuw, en komen op een geboorteperiode rond 1395. Aangezien er bij het overlijden van Daneel 'de jonge' een wezerijakte opgemaakt werd in Zwevezele, en aangezien Daneel 'de jonge' vermeld wordt als buitenpoorter van Kortrijk in Zwevezele, zou de geboorteplaats Zwevezele kunnen zijn.

De echtgenote van Daneel wordt in dezelfde wezerijakte van 1479-1480 'Maertens' genoemd, dochter van Jacob, zonder vermelding van haar voornaam.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be