NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Leo(n)-J.-R. NACHTERGAELE


In de Krant van West-Vlaanderen van 03.12.2010 lezen we over de handelszaak van Anny en Leo het volgende.

De zaak Matralux aan de Stationsstraat 122 te Waregem sluit straks de deuren na driekwarteeuw te hebben bestaan. Leo Nachtergaele heeft de leeftijd van 65 jaar bereikt en gaat op het einde van het jaar met pensioen.
Matralux zag het levenslicht in 1934 dankzij Adrien Nachtergaele. Intussen hebben de kleinkinderen Lieven (37) en Stijn (34) andere prioriteiten met hun zelfstandige zaken respectievelijk in industriële nutsvoorzieningen en als meubelgarnierder. Met andere woorden, er is geen derde generatie Nachtergaele die Matralux zal leiden. De zaak biedt een groot assortiment bedden, matrassen, lattenbodems, bedtextiel en hoofdkussens van de betere merken aan.
Matralux is een echt familiebedrijf. Grootvader Adrien Nachtergaele was indertijd pelsenmaker van beroep maar dat kon slechts tijdens de wintermaanden. Om het spreekwoordelijke beleg op de boterham te verdienen was hij genoodzaakt tijdens de zomer voornamelijk wollen matrassen te herstellen. Hij zette aldus een handel op het getouw met pels- en later wolwinkel Den Beer. «'s Morgens haalde hij de oude wollen matrassen op en 's avonds kregen de klanten die terug. Mijn vader kwam zich in 1934 van Oudenaarde vestigen in Waregem. Hij werd geprezen omwille van zijn stielkennis en de zaak breidde uit. In 1966 kwam de zogenaamde 'kliniek voor matrassen' er waardoor de verkoop van slaapcomfort werd opgestart», schetst zoon Leo Nachtergaele de beginperiode.

Gemiddeld slapen we acht uur per dag, dat is een derde van ons leven. Zo heeft een zestiger al twintig jaar slaap achter de rug. Er zijn echter heel wat factoren die een goede nachtrust kunnen bederven. Rugpijn is een van de belangrijkste lichamelijke oorzaken die aanleiding kunnen geven tot slaapstoornissen. «Wij hebben bij Matralux altijd oog gehad voor nieuwigheden op de markt inzake slaapsystemen en slaapcomfort: heel goede matrassen en luxe. Vandaar ook onze naam Matralux», aldus Leo Nachtergaele die samen met zijn vrouw Anny Lanssens vanaf 1967 de zaak aan de Stationsstraat in handen heeft. «De markt kende de laatste jaren een enorme evolutie», eindigt Leo Nachtergaele die badminton, fietsen en wandelen als hobby's heeft. Matralux sluit dus definitief de deuren na de totale uitverkoop. Een eventuele overnemer is nog niet bekend.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be