NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Catharina STEYAERT


Er is verwarring over de voornaam van 'Catharina' Steyaert.
Bij de geboorte van haar dochter Judoca Bultinck staat als naam van de ouders: Guillielmus en 'Barbarina' Steyaert. Bij het overlijden van diezelfde dochter staat echter dat haar moeder 'Joanna Maria' Steyaert heette. Wanneer we het echtpaar effectief opzoeken, blijken ze gehuwd te zijn als Guillielmus Bultinck x 'Catharina' Steyaert. Deze laatste is ook overleden als 'Catharina'.

Wat zou het nu zijn: Barbar(in)a, Joanna-Maria, of Catharina Steyaert ??
In Aalter is er geen geboorte van een 'Catharina' Steyaert te vinden, en evenmin een 'Barbara' Steyaert. We vinden wel 2x 'Joanna-Maria' Steyaert, maar met onmogelijke geboortejaren (1693 en 1718). We zien ook een variante, nl. één Anna-Maria Steyaert geboren in 1702. Dat is mogelijk, maar Joanna is toch niet hetzelfde als Anna.

Conclusie: we nemen aan dat het 'Catharina' moet zijn, cfr. haar huwelijk en haar overlijden. Dit impliceert dat ze niet geboren is in Aalter.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be