NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Emmanuel LANSSENS


Godeliva Vaneyghen was weduwe uit een eerste huwelijk (Torhout 21.10.1753) met Laurentius Vanhaeverbeke, en uit een tweede huwelijk (niet gevonden) met Massharius Muylle. Ze was 22 jaar ouder dan Emmanuel, en hij had met haar geen kinderen. Noch in Torhout, noch in Lichtervelde is haar doopakte te vinden. Misschien moeten we nog beter zoeken, want er zijn veel varianten in haar familienaam: naast Vaneeghene, Vaneeghem, ... zijn er misschien nog andere? Haar leeftijd bij overlijden was 54 jaar.
In zijn tweede huwelijk met een leeftijdsgenote had Emmanuel 7 kinderen, en ook op 22.10.1789 een doodgeboren dochtertje.
Emmanuel was eigenaar van zijn woning-herberg "De Turfhauwe" in de Torhoutstraat nr 49 te Lichtervelde. De herberg wordt vermeld in de verluydtboeken (processen) te Brugge omdat er in 1795 een diefstal beraamd werd door een zekere Laureyns Quaekelbeen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be