NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Joannes Baptista DENO


Uit zijn eerste huwelijk met Antonetta Van Camp had Joannes een zoon Bonaventure en een dochter Maria-Philomena. Na 22 jaar huwelijk overleed Antonetta, en Joannes hertrouwde met de veel jongere Maria-Theresia Gressens: zij was een jaar jonger dan zijn oudste zoon Bonaventure!! Waarschijnlijk zijn ze getrouwd in 1895 in Schaffen, maar die registers zijn verbrand tijdens WO-I en pas in 1928 gedeeltelijk gereconstrueerd. In het nieuwe gezin kwamen nog zes kinderen, allen minstens 25 jaar jonger dan hun halfbroer Bonaventure en hun halfzus Maria-Philomena, die intussen zelf getrouwd waren.
Elf dagen voor zijn overlijden had Joannes voor 100 frank een werkmanswoning gekocht, die stond op 1ha 17a 20ca grond in de wijk 'Cauwberg'.

Het verhaal loopt echter door. Na het overlijden van Joannes, was zijn weduwe Theresia Gressens vrij. Kort daarop werd de oudste zoon Bonaventure weduwnaar en hij ging samenwonen met haar. Bonaventure woonde dus samen met zijn stiefmoeder, die een leeftijdsgenote van hem was. Een huwelijk is er niet gekomen, maar ze hadden samen vier kinderen!! Die kregen de familienaam 'Gressens' van hun moeder. Zie verder bij Bonaventure Deno.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be