NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Bonaventure DENO


Toen Celine huwde was ze 22 jaar en wees. Ze kreeg toestemming voor het huwelijk van de familieraad die hiervoor op 20.02.1895 bijeenkwam bij de vrederechter in Mol. Volgens de familieleden was Bonaventure Deno geen sympathieke mens: zijn bijnaam was "Boer".
Toen de vader van Bonaventure weduwnaar werd, hertrouwde hij met de veel jongere Maria-Theresia Gressens: zij was een jaar jonger dan Bonaventure.
Bonaventure huwde met Celine Belmans, maar in 1908 werd hij weduwnaar van haar. Intussen was ook zijn vader overleden. Zijn stiefmoeder en leeftijdsgenote Maria Gressens was dus vrij ... en hij ging samenwonen met haar. Een huwelijk is er niet gekomen, maar ze hadden samen nog vier kinderen !!! Die kregen de familienaam 'Gressens' van hun moeder.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be