NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Maria-'Theresia' GRESSENS


Uit zijn eerste huwelijk met Antonetta Van Camp had Joannes een zoon Bonaventure en een dochter Maria-Philomena. Na 22 jaar huwelijk overleed Antonetta, en Joannes hertrouwde met de veel jongere Maria-Theresia Gressens: zij was een jaar jonger dan zijn oudste zoon! De huwelijksplaats hebben we niet gevonden, het was niet in Linkhout (geboorteplaats Maria-Theresia), noch in Diest (overlijdensplaats moeder M-T), of in Tessenderlo (waar Joannes-Baptista en Maria-Theresia eerst woonden). De meest logische huwelijksplaats is Schaffen, maar die registers zijn in de oorlog verbrand en in 1928 gereconstrueerd met de trouwboekjes van de inwoners. Joannes-Baptista en Maria-Theresia waren echter in 1928 allang verhuisd naar Câtelineau, zodat de gemeente hun trouwboekje niet kon overschrijven. Waarschijnlijk zijn ze dus getrouwd ca. 1895 in Schaffen, maar niet opgenomen in het gereconstrueerde huwelijksregister.
In het nieuwe gezin kwamen nog zes kinderen, allen minstens 25 jaar jonger dan hun halfbroer Bonaventure en hun halfzus Maria-Philomena, die intussen zelf getrouwd waren.

Bonaventure werd echter weduwnaar en toen ook zijn vader overleed ging hij samenwonen met zijn stiefmoeder en leeftijdsgenote Maria-Theresia Gressens. Een huwelijk is er niet gekomen, maar ze hadden samen nog vier kinderen!! Die kregen de familienaam 'Gressens' van hun moeder.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.059 personen (individuals, personnes) dd. 02 aug 2020 - site: http://lanssens.be