NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Maria Josephina Paulina ('Mie') LANSSENS


Op Jacobus' doodsprentje uit 1916 staat dat hij gevallen is in Aarschot op 24.08.1914. Aarschot is een van de martelaarsteden die door de Duitsers platgebrand zijn in de eerste weken van de 'Groote Oorlog', uit frustratie vanwege de weerstand van de Belgen.
Zijn lichaam is nooit teruggevonden, en hij werd pas 9 jaar later officieel dood verklaard: volgens vonnis van 20 oktober 1923 van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen is Jacobus «Gestorven Voor België» rond of in het fort van Walem (Mechelen) op 02.10.1914. Die tegenspraak schetst de onvoorstelbare verwarring bij het begin van de Eerste Wereldoorlog.

Kinderen: Maria Tutenel (°Schaarbeek 11.02.1910), vóór het huwelijk geboren als 'Lanssens' terwijl Mie dienstmeid was, en daarna gewettigd.
Verdere informatie onder voorbehoud op basis van een doodsbrief: Maria Tutenel is overleden als kind en dan zouden er tussen 1911 en 1914 nog 2 kinderen geweest zijn: Julia Tutenel en Willem Tutenel (oppassen: Willem is niet °Berchem 01.06.1913).

Uit haar tweede huwelijk met Petrus Van Leemput had Mie geen kinderen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be