NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Alexander ELLEBUYCK


Bij het overlijden van Alexander in 1728 werd een staat van goed opgemaakt in Erkegem-Oostkamp. Hieruit weten we dat Alexander genoemd werd naar zijn vader, dat Maria dochter was van Franciscus, en dat ze intussen hertrouwd was met Joannes-Baptista Van Renterghem. Maria is de dochter van Franciscus D'Hondt (hij was haar huwelijksgetuige bij haar tweede huwelijk) en Petronella Desmedt die huwden in 1699 in Oostkamp. Die laatste is meter van hun eerste kind (Maria-Francisca Hellebuyck °Oostkamp 08.12.1719).

Via de West-Vlaamse database vinden we Maria's geboorte niet in Oostkamp, maar in 1700 te Bekegem!! De volgende kinderen worden dan weer geboren in Oostkamp: Josephus D'hont in 1702, Petronella-Francisca D'Hont in 1704, Jacobus D'hont in 1708, enz.

De ouders van Maria-Magdalena werden begraven IN de kerk, onder een grafsteen in het koor voor het altaar van de heilige Ursula.
Ook zijzelf en haar tweede echtgenoot Joannes Baptista Vanrentergem werden begraven in hetzelfde koor.

De afkomst van Joannes-Baptista Vanrenterghem is gekend doordat zijn leeftijd vermeld wordt in zijn overlijdensakte (66 jaar, dus geboren ca. 1705) en doordat zijn vader Guilielmus in 1729 zijn huwelijksgetuige was. Zijn moeder was Agnes Decloet. In dit tweede huwelijk waren nog meerdere kinderen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be